Naslovnica Travel & Gastro TURISTIČKA ZAJEDNICA KANTONA SARAJEVO PREDSTAVILA SARAJEVO CITY CARD

TURISTIČKA ZAJEDNICA KANTONA SARAJEVO PREDSTAVILA SARAJEVO CITY CARD

Sarajevo City Card je zamišljena kao jedinstvena kartica na kojoj će turisti na jednom mjestu imati sve usluge potrebne za ugodan, ispunjen i kvalitetan boravak u Kantonu Sarajevo: javni prevoz, žičaru, ulaznice za muzeje i kulturne ustanove, popuste u restoranima i smještajnim objektima itd, a cilj je uvezati sve stakeholdere koji čine turističku djelatnost i centralizirati turističku ponudu, pružajući posjetiteljima digitalno iskustvo uz uštedu vremena i novca.

Partneri Turističke zajednice KS u realizaciji projekta Sarajevo City Card su: JP Sarajevo, KJP GRAS, JU Gradski muzeji Sarajevo, JU Muzej Sarajeva, Historijski muzej BiH, JU Muzej Alija Izetbegović, PU Bosanski muzeji sjećanja, Umjetnička galerija BiH i IZ Gazi Husrev-begov vakuf.

Kenan Magoda, predsjednik TZKS

Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, pojasnio je kako je projekat Sarajevo City Card nastao kao rezultat nastojanja da povećamo atraktivnost i konkurentnost Sarajeva kao turističke destinacije.

„Turistička zajednica Kantona Sarajevo aktivno radi na razvoju i unapređenju turizma prateći svjetske trendove, među kojima se ističe digitalizacija turističke ponude i pružanje jedinstvenog, obogaćenog turističkog iskustva.

Sretni smo što su javna preduzeća poput JP Sarajevo i KJP GRAS prepoznali važnost ovog projekta i iskazali spremnost na partnerske odnose i zajednički rad na projektima koji su od značaja za ekonomski progres Sarajeva. Veliku zahvalnost dugujemo i muzejskim institucijama koje su dale svoj doprinos u kreiranju ovog turističkog proizvoda koji ćemo spremno predstaviti u svijetu kroz promociju na najvećim međunarodnim sajmovima turizma. Muzejsko blago Sarajeva je veliki resurs za razvoj kulturnog turizma i ponosni smo na činjenicu da će korisnici Sarajevo City Card imati mogućnost besplatno posjetiti čak 13 muzejskih i kulturnih institucija (11 muzeja, Umjetničku galeriju BiH i sarajevsku Vijećnicu), što nas čini apsolutnim liderom u regionu. 

Naglašavamo i da je ovo tek početak i da smo već spremni za drugu fazu razvoja ovog projakta, kroz koju ćemo pozvati i ostale institucije koje prepoznaju značaj ovog projekta da budu naši partneri, ali i sve hotele i turističke agencije, sve pružaoce usluga iz oblasti smještaja, ugostiteljstva, prodaje i izrade suvenira, outdoor turizma itd., da kroz Loyality program postanu naši partneri te da zajedno pozicioniramo Sarajevo kao poželjnu i modernu turističku destinaciju i ponudimo domaćim i stranim turistima nezaboravno iskustvo kroz najkvalitetniji turistički proizvod“, kazao je Magoda.

Kupovinom Sarajevo City Card  turista će imati uključene sljedeće sadržaje, koji će se obogaćivati širenjem mreže partnera: 

  • javni prevoz
  • vožnju žičarom
  • ulaznice u 13 muzejskih i kulturnih institucija
  • ulaznicu za Bijelu tabiju
  • ulaz u Gazi-Husrev begovu džamiju

Prisutne predstavnike medija pozdravila je i Benjamina Karić,  gradonačelnica Grada Sarajeva i iskazala podršku realizaciji ovog projekta koji će turistima pomoći da Sarajevo dožive u najljepšem svjetlu.

Bakir Hadžiomerović, direktor JP Sarajevo i Senad Mujagić, generalni direktor KJP GRAS,  naglasili su kako prepoznaju značaj projekata koji su od javnog interesa i podržavaju aktivnosti koje doprinose unapređenju turističke ponude Sarajeva, te očekuju da će Sarajevo City Card doprinijeti povećanju prodaje karata za žičaru i javni gradski prevoz.

Turistima bi Sarajevo City Card trebale biti dostupne već od septembra.

IZVORpoduzetnica.ba
Prethodni članakIvanela Brković: Lažni sjaj društvenih mreža
Naredni članakBudite dio OLX akcije darivanja krvi