Naslovnica Biznis kutak Save The Date: 11. MS Community BiH konferencija – dvodnevni skup 1novacija...

Save The Date: 11. MS Community BiH konferencija – dvodnevni skup 1novacija i 1nspiracije

Jedanaesto izdanje MS Community BiH konferencije, uz NetWork konferenciju, ističe se kao jedan od ključnih IT događaja u Bosni i Hercegovini. Ovaj skup svake godine privlači značajan broj IT stručnjaka, kako iz zemlje, tako i iz regiona, postajući središnje mjesto za razmjenu znanja i informacija u IT sektoru. Kao organizator, MS Community BiH, neprofitna i volonterska organizacija, posvećena je dijeljenju znanja i iskustava među IT profesionalcima, inženjerima, programerima i partnerima, te kontinuirano promoviše najnovije svjetske trendove i tehnološke inovacije, otvarajući prostor za profesionalni napredak i razvoj svakog pojedinca.

Prateći rastući značaj i obim događaja, MS Community BiH ove godine uvodi novinu – konferencija će po prvi put biti organizovana kao dvodnevni skup. Planirana je 18. i 19. aprila 2024. godine, i bit će održana u Kongresno-rekreacionom centru Garden City u Konjicu, što predstavlja još jednu promjenu s obzirom na to da su prethodne konferencije uglavnom održavale u Sarajevu. Slogan ‘1nspire 1nnovate’ odražava ambiciju organizatora da podstaknu inovativnost i kreativnost u IT zajednici, kreirajući prostor za intenzivnu razmjenu znanja i iskustava.

Takođe, posebno je značajno naglasiti da je Grad Konjic prepoznao značaj ovog događaja, te je ove godine generalni pokrovitelj MS Community BiH konferencije.

Povodom najave ove značajne konferencije, Damir Dizdarević, osnivač i predsjednik neprofitne organizacije MS Community BiH i generalni direktor kompanije Logosoft d.o.o. Sarajevo, iznio je svoje viđenje o važnosti ovog događaja za IT zajednicu, te rekao sljedeće: „Od samog početka, MSCommunity konferenciju vidimo na prvom mjestu kao prostor za dijeljenje i širenje znanja kako između IT profesionalaca, tako i između svih entuzijasta koji uživaju u onome što nam donose informacione tehnologije. Organizujući je kao potpuno neprofitni događaj, fokusirani smo upravo na druženje, razmjenu iskustava i zanimljive teme kojih, pogotovo danas, u IT-u nikako ne manjka. Ponovo imamo vrhunske predavače, različite formate predavanja, novu lokaciju tako da se istinski radujem ovom događaju.“

Konferencija obećava da okupi eminentne stručnjake koji će predstaviti napredak u cloud tehnologijama, razvoju softvera, umjetnoj inteligenciji, i IoT-u. S predavanjima i radionicama fokusiranim na tehnološke inovacije, događaj nastoji osnažiti profesionalce sa alatima i znanjem potrebnim za navigaciju u dinamičnom tehnološkom pejzažu.

Zahvaljujući pristupačnim cijenama kotizacija, konferencija i mladima pruža izvanrednu priliku da se upoznaju s najnovijim IT trendovima te možda pronađu svog budućeg poslodavca. S obzirom na ograničen broj raspoloživih mjesta, pozivaju se svi zainteresirani da ne čekaju zadnji trenutak i da već danas zabilježe u kalendar datume održavanja konferencije te nabave ulaznice po najpovoljnijoj cijeni putem portala https://konferencija.mscommunity.ba/

Više informacija o ovogodišnjoj MS Community BiH konferenciji može se pronaći na:  https://konferencija.mscommunity.ba/  te na društvenim mrežama: Facebook, LinkedIn i Instagram.

Prethodni članakOligovit – Život u balansu za osmijeh cijele porodice!
Naredni članakU sklopu akcije „Četvrtkom izlazimo u Zemaljski muzej BiH: BH promocija spota „Štit“ Ide Prester