Naslovnica Zdrav život Oligovit – Život u balansu za osmijeh cijele porodice!

Oligovit – Život u balansu za osmijeh cijele porodice!

Kombinacija 10 vitamina i 10 minerala u jednom prepratu

Kako su hladni dani pokucali na vrata, tako su se pojavile prve prehlade i gripe, te nam je glavna briga postala kako očuvati zdravlje i što bezbolnije prevazići zimske mjesece. Uvijek se trudimo zdravom ishranom unositi dovoljno voća i povrća, kao i drugih nutritivno visokovrijednih namirnica jer vitamini i minerali iz tih namirnica uveliko doprinose da sačuvamo naš imunitet i zdravlje.

Ali ipak, manjak fizičke aktivnosti, boravak u zatvorenim prostorima, nepravilna prehrana i stres značajno utiču na slabljenje imunološkog sistema koliko god nastojali zdravo i raznoliko se hraniti. Tada postoji  potreba za dodatnim unošenjem vitamina i minerala, te nam je izuzetno dobrodošla pomoć  suplementacijskih preparata kako bi optimizirali mineralno-vitaminski status u organizmu i očuvali imunitet i zdravlje.

Istraživanje kompanije Galenika o upotrebi lijekova u BiH pokazalo je da naši građani preferiraju uzimanje suplemenata sa vitaminima i mineralima sezonski, upravo da bi se zaštitili u periodu kada vladaju gripa i prehlade. Procenat naših sugrađana koji uzimaju ovakve preprate je 34% i najčešće uzimaju ukupno tri takva proizvoda.

Na tržištu postoje raznovrsni dodaci prehrani ove vrste i često je teško izabrati pravi koji odgovara potrebama našeg organizma. Vitamini i minerali u našem tijelu sudjeluju u mnogim procesima, zato je potrebno obratiti pažnju na sastav suplementacijskih preprata i osigurati onaj koji ima sve potrebne mikronutrijente i to u adekvatnim dozama neophodnim za optimalno fukcionisanje našeg imuniteta.

Oligovit® je preparat koji dolazi u obliku film tableta i predstavlja idealan balans 10 vitamina (A, D, E, C, vitamini B grupe) i 10 minerala (kalcijum, željezo, cink, bakar, mangan, magnezijum, jod, fluorid, molibden i hrom). Sam sastav ovog preparata je modernizovan i prilagođen ubrzanom načinu života. Svakodnevna suplementacija Oligovit® vitaminima i mineralima namijenjenih cijeloj porodici ima veliki značaj ne samo u sprječavanju hroničnog nedostatka vitamina i minerala, već njihovih efekata i dugotrajnih i nesagledivih  posljedica po zdravlje. Dovoljna je 1 Oligovit® film tableta dnevno da podmiri povećane potrebe organizma za vitaminima i mineralima i da nadoknadi njihov nedostatak u ishrani. Preporučuju se kao dodatak ishrani kod osoba na dijetama, kod premora poslije teškog fizičkog napora, nedostatka apetita i zaostajanja u rastu i razvoju, kao i za jačanje imunog sistema.  

Oligovit® i Galenikin kvalitet značajno će vam pomoći u naporima da optimizirate svoj imuni sistem i očuvate zdravlje balansom vitamina i minerala u vašem organizmu, a sve kako biste bezbrižno prebrodili zimu. U Oligovit® portfoliju možete pronaći i druge preparate namijenjene ženama, muškarcima, osobama koje intenzivno vježbaju, djeci i trudnicma. Uživajte u zimskim čarolijama, i sačuvajte osmijeh cijele porodice tako što ćete manje brinuti. Zapamtite da je Galenika uvijek tu – posvećena ljudima i vjerna zdravlju!

Prethodni članakSavršen sir za prazničnu trpezu
Naredni članakSave The Date: 11. MS Community BiH konferencija – dvodnevni skup 1novacija i 1nspiracije