Naslovnica Stroga pozitiva Mentorski program za žene “Podijeli svoje znanje”

Mentorski program za žene “Podijeli svoje znanje”

OTVOREN KONKURS za mentorine iz Bosne i Hercegovine

Nakon punih 10. godina implementacije i razvoja mentorskog programa za žene „Podijeli svoje znanje“ u Republici Srbiji, prvi put u programskom ciklusu 2021-2022 moguće je ućešće žena i djevojaka iz Bosne i Hercegovine željnih novih znanja i vještina u cilju unapređenja položaja žena u društvu!

Borba za postizanje rodne ravnopravnosti je zajednička borba svih žena, nezavisno od društva i države u kojoj živimo – zajedno možemo dalje stići uz dijeljenje znanja, umrežavanje i jačanje ženske solidarnosti!

Program je dostupan za učešće žena iz Bosne i Hercegovine i u ulozi mentorina i u ulozi mentorki. Pandemija Covid-19 je učinila online rad poznatim i praktičnim za veliku većinu ljudi i Program se uspješno implementirao tokom 2020. godine uz veliku priliku da se proširi i van teritorija Republike Srbije. Učesnice iz Bosne i Hrecegovine učestvovaće u online mentorskom radu i zajedničkim aktivnostima na Programu koje će se sprovoditi online tokom programskog ciklusa 2021-2022.

Program „Podijeli svoje znanje“ je jedinstven program koji otvara mogućnost za lični i profesionalni razvoj žena. Zasnovan je na konceptu mentorstva, a usmjeren je upravo na izgradnju međusobne podrške žena, kroz dijeljenje znanja, iskustava, jačanje solidarnosti, promociju dobrih uzora, umrežavanje i osnaživanje žena.

Cilj programa “Podeli svoje znanje” je profesionalno i lično osnaživanje žena u našem društvu, kroz razmjenu iskustava i znanja. Vođen je idejom da uspješne i stručne žene, liderke iz različitih profesija, podijele svoja znanja i iskustva sa mladim ženama sličnih interesovanja kako bi doprinijele stvaranju prilika za mlade žene za unapređenje svog puta u karijeri, sa namjerom da postignu pozitivan pomak i postave zdrave osnove za buduću dugoročnu saradnju.

Ukoliko prepoznaješ mentorstvo kao efikasan i pogodan način za profesionalni i lični razvoj, uz izgradnju mreže kontakata sa ženama iz različitih oblasti rada, posjeduješ 6 meseci radnog ili volonterskog iskustva – Podijeli svoje znanje je pravi program za tebe!

Konkurs je otvoren do 14. januara 2021. godine, a moguće je prijaviti se popunjavanjem formulara na LINK-u.

Putem konkursa se prijavljuju mentorine, dok se mentorke direktno kontaktiraju po finalnom odabiru mentorina za učešće u Programu. Program stratuje sa implementacijom 30. januara 2021. godine.

Prethodni članakŠkola za Političke studije Vijeća/Savjeta Evrope u Bosni i Hercegovini
Naredni članakBiH Korpa zlata – Podrška domaćim proizvođačima