Naslovnica Biznis kutak Lactalis BH pomaže svojim uposlenicima i farmerima

Lactalis BH pomaže svojim uposlenicima i farmerima

U zadnje vrijeme svjedoci smo krize koja utječe na sve dijelove naših života povećavajući troškove i umanjujući životni standard. Svi se nadamo da će kriza kratko trajati, ali dok se to ne desi važno je pomoći i biti uz one koji su nam najvažniji. Tako je kompanija Lactalis BH odlučila djelovati prema, njima najvažnijim skupinama, uposlenicima i farmerima od kojih otkupljuje mlijeko.

Jedan od načina pomoći uposlenicima Lactalis BH je i isplata jednokratnog iznosa od 1.080 BAM kako bi lakše prevladali utjecaj inflacije.

Isto tako svjesni svih poteškoća s kojima se bore njihovi farmeri, njih preko 1500 u cijeloj Bosni i Hercegovini, Lactalis BH je u proteklim mjesecima povećao  cijenu otkupa mlijeka za 30%  u odnosu na isti period prošle godine.

Kenan Kečo

„Briga za naše uposlenike nam je uvijek na prvom mjestu i zato smo se odlučili na ovu pomoć za koju vjerujemo da će biti od koristi njima i njihovim porodicama. Isto tako prioritet su nam i farmeri s čijih farmi dolazi mlijeko koje otkupljujemo. Želimo im pomoći da očuvaju svoje poslovanje koje je znatno ugrozio porast ulaznih troškova i cijene energenata“, istaknuo je Kenan Kečo General Manager Lactalis BH.

Situacija u kojoj se nalazimo traži od svih nas solidarnost i razumijevanje, a na prvom mjestu  je važno imati na umu one o kojima ovisi nesmetano poslovanje i oporavak od kriznih vremena. Ovakvim akcijama Lactalis BH potvrđuje temeljne vrijednosti kompanije, poticanje i njegovanje lokalne mliječne industije i svojih uposlenika.

***

Lactalis Group danas je globalni lider u mliječnoj industriji, prisutan u svim kategorijama ovog biznisa na tržištu. Lactalis grupa zapošljava 80.000 zaposlenika u 94 zemlje. Robne marke Lactalis Group danas se prodaju u više od 160 zemalja širom svijeta, od kojih su najpoznatije robne marke Président, Galbani, Parmalat, Lactel, Dukat, Société, Seriously Strong, Salakis, Food Master, Lauki, Mama Luise. Kompanija Lactalis BH kao dio Lactalis Group danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda.

Prethodni članakPočinje Evropska sedmica sporta: Sloganom “Be Active” pozivaju sve na aktivan život
Naredni članakSarajevski festival za djecu „Kutak dječije radosti 2022“ ovog septembra u Sarajevu