Naslovnica Stroga pozitiva Sarajevski festival za djecu „Kutak dječije radosti 2022“ ovog septembra u Sarajevu

Sarajevski festival za djecu „Kutak dječije radosti 2022“ ovog septembra u Sarajevu

U dvorani „Mirza Delibašić – Skenderija“ održava se Sarajevski festival za djecu pod nazivom „Kutak dječije radosti 2022“. 24. i 25. septembra koji će prerasti u pravi „Kutak radosti“ koji je namijenjen našim najmlađim mališanima. Manifestacija je zamišljena kao mjesto sreće, zabave i dječije radosti u kojoj će uživati cijela porodica.

Učešće na festivalu uzeće preko 100 domaćih i stranih kompanija i brendova iz različitih oblasti proizvodnje i distribucije proizvoda za naše najmlađe i najslađe. Ova manifestacija je prilika da svi posjetioci ostvare posebne popuste prilikom kupovine proizvoda za svoje mališane, da zajedno sa svojim mališanima učestvuju u zabavnim i vrijednim nagradnim igrama, da uživaju u poklonima koji su namijenjeni posjetiocima festivala i da očekuju mnogobrojna vrijedna iznenađenja.

„Ova posebna manifestacija je kreirana za naše najmlađe članove društva, kako bi stvorili „Kutak radosti“ u kome će uživati ne samo oni, nego i čitava porodica. Veliki broj kvalitetnih izlagača iz različitih oblasti proizvodnje i prodaje dječije opreme, hrane za djecu i majke, igračaka, pelena, dječije kozmetike, odjeće, zatim škole jezika, škole mentalne aritmetike, škole programiranja upotpuniće sajamsku ponudu ove manifestacije“,  izjavio je Slaviša Kovačević, direktor Festivala.

Roditelji i svi koji odvoje vrijeme za porodičnu posjetu ovoj jedinstvenoj manifestaciji u Sarajevu, Sarajevskom festivalu za djecu, uživaće u bogatom i zanimljivom izlagačkom programu, ali i festivalskom dijelu programa, za čiju organizaciju će se potruditi mališani iz sarajevskih predškolskih ustanova, plesnih i muzičkih škola, horova, te osnovnih škola.

„ Kao društveno odgovoran projekat, Festival za djecu će na najbolji način obilježiti Međunarodni dan porodice i dati podršku kreiranju programa namjenjenih za djecu i porodicu. Sretna sam da sam jedan od ambasadora, te pozovim sve da podrže porodicu kao ćeliju društva tako što će učestvovati na najvećem festivalu za djecu u Sarajevu u 2022. godini “, izjavila je Zvezdana Stojaković, PR menadžerica Festivala.

Ulaz je besplatan za sve posjetioce oba dana trajanja festivala.

Prethodni članakLactalis BH pomaže svojim uposlenicima i farmerima
Naredni članak100 najvećih: Konferencija „Leaders for the Future“ Veliki umovi raspravljaju o idejama