Naslovnica Biznis kutak Bosanac u Nadzornom odboru Zaman Bank iz Kazahstana

Bosanac u Nadzornom odboru Zaman Bank iz Kazahstana

Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) imenovan je za člana Nadzornog odbora Zaman Bank iz Kazahstana, jedne od pet najstarijih banaka u ovoj zemlji

Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) imenovan je za člana Nadzornog odbora Zaman Bank iz Kazahstana, jedne od pet najstarijih banaka u ovoj zemlji. Kazahstan važi za jednu od najdinamičnijih ekonomija u svijetu, odlukuje ga bogatstvo naftom i mineralima i spada u red najjačih ekonomija na području Centralne Azije. Od njenog osnivanja pa sve do danas, fokus poslovanja Zaman Bank su privredni subjekti i podrška dinamičnom razvoju ove zemlje, a prije tri godine svoje su poslovanje uskladili sa islamskim finansijskim principima. Izbor Bukvića za člana Nadzornog odbora još je jedno priznanje Bukvićevog angažmana na polju islamskih finansija.

Naime, Amer Bukvić na čelu BBI banke, jedine banke u BiH koja posluje u skladu s islamskim principima, nalazi se od 2006. godine i od tada Banka bilježi kontinuirani rast. Bukvić je i prvi Bosanac koji je izabran na listu 50 najuticajnijih svjetskih lidera u islamskoj ekonomiji prema izboru „Islamica 500“ za 2018. godinu. Na ovoj listi nalaze se vodeće ličnosti iz svijeta industrije, finansija, nauke, poslovanja, međunarodnih poslova, prava i medija. Obrazovanje je sticao u Maleziji, Japanu i Engleskoj na IIUM (International Islamic University Malaysia), IUJ (International University of Japan),  LBS (London Business School) i na „University of Oxford“.

Također, Amer Bukvić je dobitnik brojnih međunarodnih nagrada i priznanja u oblasti liderstva i bankarstva. Osim toga, Bukvić je predsjednik Nadzornog odbora UBA banke u Albaniji, te član nadzornih i savjetodavnih odbora univerziteta u Maleziji, Sloveniji i BiH, što ga svrstava u red najviše odlikovanih i priznatih Bosanaca u svijetu.

Prethodni članakLjubavna šoping groznica u Importanne centru
Naredni članakODMOR SA SVRHOM ZA OSMIJEH SVAKOG DJETETA