Naslovnica Stroga pozitiva Zlatne maske dostupne i u Konzumu

Zlatne maske dostupne i u Konzumu

Pozivamo sve dobre ljude da posjete neku od Konzum prodavnica i daju svoj doprinos u borbi protiv dječijeg kancera.

Maske su nekada bile obilježje djece oboljele od raka, jer ih ona moraju nositi tokom cijelog svog liječenja, radi narušenog imunog sistema, kako bi se zaštitili od neželjenih infekcija koje mogu iskomplikovati tok liječenja. Danas ih moramo nositi svi kako bismo se zaštitili od novog neprijatelja koji prijeti cijelom svijetu i one kao pojava nisu više ništa neobično.  

Mjesec septembar i period nakon njega obilježile su zlatne maske Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka za koje su građani te svi slojevi bh.društva mogli dati svoju donaciju i na taj način podržati djecu oboljelu od raka i njihovu borbu. Mnogi građani su postali zlatni i pokazali da brinu i mare za one kojima je briga najpotrebnija tokom najtežeg perioda u njihovim životima i na tome smo im od srca zahvalni.

Zahvaljujući dobrim ljudima i prijateljima iz kompanije Konzum, koji su odlučili bez ikakvih naknada omogućiti prodaju Udruženju Srce za djecu u svojim prodajnim objektima, sada će zlatne maske biti još dostupnije građanima koji žele pružiti svoju podršku, te se već nalaze na policama Konzumovih prodavnica.

Pozivamo sve dobre ljude da posjete neku od Konzum prodavnica i daju svoj doprinos u borbi protiv dječijeg kancera.

Podrška koju pružite djeci oboljeloj od raka najbolje se ogleda u izjavi naše majke Vanje, Dinove mame: ”Udruženje nam pomaže u procesu liječenja, kroz radionice, razgovore. Lakše je što se za vrijeme pretraga i liječenja može boraviti u Roditeljskoj kući, a ne u bolnici. Djeca su u bolnici zatvorena, boje se, a Roditeljska kuća pruža osjećaj doma. Trenutno pratimo i predavanja o zdravoj ishrani, s obzirom na poseban režim ishrane naše djece. Lakše nam je kada znamo da imamo punu podršku Udruženja i Roditeljsku kuću kao svoj drugi dom. Bez toga, čitav proces liječenja bio bi još teži”.

IZVORzdraviportal.ba
Prethodni članakPreporuka za film “Duša”
Naredni članakMiran Karić donosi 5 savjeta koji će pomoći da Vaše dijete jede zdravije