Naslovnica Stroga pozitiva Vrijedna donacija Vienna osiguranja SOS Dječijim selima

Vrijedna donacija Vienna osiguranja SOS Dječijim selima

Učenicima osnovnih i srednjih škola u SOS Dječijim selima u Sarajevu i Gračanici, kao i u Kućama za mlade u Tuzli i Sarajevu, od sada je na raspolaganju 20 računara i laptopa koje je obezbijedilo Vienna osiguranje VIG. Ovu vrijednu donaciju uručila je Milana Materić, rukovodilac IT odjela u Vienna osiguranju VIG.

„U SOS Dječija sela isporučili smo 16 All In One računara i četiri laptopa. Riječ je o kvalitetnoj IT opremi za koju vjerujemo da će dobro i dugo služiti, prvenstveno u obrazovnom procesu učenika i studenata. Ovom gestom još jednom potvrđujemo opredjeljenost za društveno odgovorno djelovanje u zajednici u kojoj poslujemo“, istakla je gospođa Milana Materić.

Donaciju je u ime organizacije primila Dženita Subašić, direktorica odjela za prikupljanje sredstava i komunikaciju te članica Nacionalnog menadžment tima. Zahvalivši se kompaniji Vienna osiguranje VIG, naglasila je važnost partnerstava posredstvom kojih se osnažuju informatički kapaciteti djece i mladih.

„Digitalizacija je jedan od strateških pravaca naše organizacije te donacija IT opreme koju će koristiti djeca i mladi predstavlja značajnu podršku. Inače, partnerstvo SOS Dječijih sela u BiH i Vienna osiguranja VIG traje već duži niz godina te koristim i ovu priliku da im se zahvalim na podršci koju pružaju u odrastanju i obrazovanju naše djece i mladih“, dodala je gospođa Dženita Subašić.

U SOS Dječijim selima u BiH u direktnoj brizi danas odrasta 215 djece i mladih, a kroz programe jačanja porodica trenutno se podržava 1.248 djece, mladih i roditelja.

Vienna osiguranje VIG među vodećim je osiguravateljima života i zdravlja te je članica Vienna Insurance Group – VIG koja sa 50 kompanija u 25 zemalja i oko 25.000 zaposlenika predstavlja vodeću osiguravajuću grupaciju u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Prethodni članakAya's Touch poučna priča: Milost
Naredni članakAzra Kafedžić: Meni su noći najdulje