Naslovnica Stroga pozitiva Udruženje Pomozi.ba otvorilo prvo javno kupatilo za ljude u potrebi u Sarajevu

Udruženje Pomozi.ba otvorilo prvo javno kupatilo za ljude u potrebi u Sarajevu

U centru Sarajeva, na adresi Mula Mustafe Bašeskije 9, otvoreno je javno kupatilo za ljude u stanju socijalne potrebe, prije svega korisnike Restorana dobre volje Udruženja Pomozi.ba.

U početnoj, testnoj fazi kupatilo će raditi tri dana sedmično, ponedjeljak, srijeda i petak u periodu od 11h do 16h.

Usluga je besplatna, a uključuje pored tuširanja, pranje i sušenje veša, a za sve korisnike na raspolaganju će biti i garderoba koju također mogu preuzeti ukoliko je njihova dotrajala i potrebna im je nova.

Svim korisnicima će biti osigurani šamponi i gelovi za tuširanje te peškiri.

Objekat je uređen po najnovijim standardima i raspolaže sa četiri ženske i tri muške tuš kabine, dva toaleta, četiri mašine za pranje i sušenje veša, ogledalima, fenovima za kosu. Kako ne bi dolazilo do eventualnih gužvi i prevelikog čekanja, potrebno je zakazivanje unaprijed. Korisnici će dobiti termine i u datom vremenskom roku moći će iskoristiti ovu uslugu koja će im nadamo se uveliko olakšati život.

Jer, kako kažu iz Udruženja Pomozi.ba, većina korisnika Restorana dobre volje u Sarajevu živi u izuzetno lošim uslovima te često nemaju za osnovne životne potrepštine. Na ovaj način će moći koristiti mašine za pranje i sušenje veša potpuno besplatno, jer većina njih ne posjeduje te uređaje, a uštedit će i na računima za električnu energiju i vodu.

Pri realizaciji ovog projekta Udruženju Pomozi.ba pomogli su prijatelji iz Općine Stari Grad koja je ustupila prostor, potom kompanije dm drogerie markt BiH, Glovo, Telemach i Planet.

Prethodni članakPOMOZI SVOM BIZNISU DA RASTE: Predstavi svoj biznis
Naredni članakVolontiraj i postani „stariji brat“ ili „starija sestra“ jednom djetetu!