Naslovnica Stroga pozitiva U Sarajevu 08. novembra promocija slikovnice o hraniteljstvu i usvajanju “NAŠA PRIČA”

U Sarajevu 08. novembra promocija slikovnice o hraniteljstvu i usvajanju “NAŠA PRIČA”

Povodom Svjetskog dana usvajanja djece (koji je obilježava 09. novembra) se organizuje promocija slikovnice o hraniteljstvu i usvajanju „Naša priča“. Promocija će se održati u srijedu, 08. novembra sa početkom u 18h u Dječijoj kući (Grbavička bb) u Sarajevu.

Slikovnica „NAŠA PRIČA“ je posebna slikovnica koja nježno, ali jasno, govori o jednoj od najljepših i najvažnijih tema u životu – stvaranju porodice putem usvajanja.

“NAŠA PRIČA” je izuzetno važno djelo koje osvjetljava proces hraniteljstva i usvajanja na način koji do sada nije bio zastupljen na našim prostorima. Ova slikovnica postavlja temu usvajanja na pravi način, pružajući podršku i razumijevanje svim uključenim stranama.

Ova slikovnica, prva takvog tipa u Bosni i Hercegovini i širem regionu, donosi priču o stvaranju porodice na suptilan i prijateljski način, koji omogućava djeci da razumiju složenost i raznolikost porodica. Autorica se oslanja na svoje lično iskustvo kao majke usvojenog sina, što dodatno obogaćuje priču i čini je autentičnom i iskrenom.

Ova slikovnica nije samo priča, već i alat za obrazovanje i podršku, pružajući djeci i roditeljima resurse za razumijevanje i prihvatanje raznolikosti porodica. “NAŠA PRIČA” je svakako vrijedna i potrebna dopuna našoj literaturi i kulturi, čineći nas bogatijima za još jednu divnu priču o porodici i ljubavi.

Više informacija o slikovnici možete naći na Facebook stranici “NAŠA PRIČA“. Vidimo se 08.novembra!

Prethodni članakRenata Kristić: Terapeutkinja koja ispravlja kriva leđa
Naredni članakUSAID otvorio poziv za podršku razvoju i rastu kompanija u BiH