Naslovnica Preporučujemo Top fotomodel regije Žepče, Zavidovići i Maglaj je Aldijana Tutnjić iz Žepča

Top fotomodel regije Žepče, Zavidovići i Maglaj je Aldijana Tutnjić iz Žepča

Agencija FASHION M–a Zenica kreće u treću sezonu projekta Izbor fotomodela BiH

Klasični izbori ljepote odavno su to prestali biti. Percepcija da se na izbore prijavljuju manje pametne, ali lijepe djevojke, odavno ne stoji. Dokaz za to uspješne karijere i biznisi koje su ostvarile brojne učesnice ovakvih natjecanja.

Dvadesetak godina unazad Agencija Fashion M Zenica, na čijem čelu je Selma Maličbegović, realizira brojne projekte koje djevojkama pružaju priliku da uspiju u svijetu mode, televizije, muzike, menadžerstva.

Selma Maličebegović

-Krenuli smo sa trećom sezonom Izbora fotomodela BiH. U pitanju je projekt  koji je u proteklim sezonama dobio veliku podršku javnosti, medija, gradskih uprava te publike širom Bosne i Hercegovine-kaže Maličbegović.

Dodaje, da je u protekloj sezoni, u okviru projekta, dodijeljeno i nekoliko vrijednih nagrada, te dvije stipendije za školovanje ukupne vrijednosti od 24.000 KM. Najuspješnije djevojke dobile su šansu da budu dijelom muzičkih spotova, reklama, modnih revija.

-Jedini smo projekt koji ulazi u male sredine. Učesnice prolaze brojne edukacije čime im se pružaju mogućnosti u poslovnom svijetu, modelinga ali i menadžerstva. Sa njima radi čitav tim ljudi, profesionalaca, koji im pomaže na ličnom usavršavanju. Dakle ne radi se samo o fizičkom izgledu. To su mlade žene koje uz znanje i ambiciju kreiraju vlastiti put-riječi su Selme Maličbegović.    

U organizaciji tima FASHION M Zenica, u SC „Libertas“ u Žepču, organizirano je prvo prednatjecanje, u trećoj sezoni, za izbor Fotomodela BiH 2022.godine.

U ovoj sezoni bit će održano dvadeset prednatjecanja širom BiH, a nakon polufinala, finale je najavljeno u desetom mjesecu u Sarajevu.

Pobjednica Top fotomodela regije Žepče, Zavidovići i Maglaj za 2022. godinu je Aldijana Tutnjić iz Žepča.

Pobjednica Top fotomodela regije Žepče, Zavidovići i Maglaj za 2022. godinu je Aldijana Tutnjić iz Žepča

Prva pratilja fotomodel regije Žepče, Zavidovići, Maglaj je Aida Skejić, a druga pratilja fotomodel je Dženisa Ahmetović.

Od strane organizatora dodijeljene su i lente i titule, Fotomodel Facebook je pripala Emini Hodžić, Fotomodel šarma je Nermana Joldić, a Fotomodel medija je Amila Terzić. Lentu Fashion M ponijela je Selma Zahirović.

Za naredni period, tačnije u mjesecu maju, iz Agencije FASHION M Zenica, najavljuju još jedan značajan projekt pod nazivom “Bh Festival mode”. Naime, pod sloganom „Nosimo domaće“, planirano je okupljanje svih Bh proizvođača koji rade gotov proizvod, tekstil, koža, obuća. Bit će to odlična prilika za promociju domaćih brendova.

IZVORArminka Memišević
Prethodni članakAzra Kafedžić: My name is Luka
Naredni članakItalijanska banka “Banca Etica” investira milion eura u Mikrokreditnu fondaciju “LIDER”