Naslovnica Stroga pozitiva Takmičenje učenika u prikupljanju ambalažnog otpada: BUDI SRCE – ODVAJAJ OTPAD

Takmičenje učenika u prikupljanju ambalažnog otpada: BUDI SRCE – ODVAJAJ OTPAD

Kantonalno javno komunalno preduzeće RAD, u okviru projekta “Efikasan sistem upravljanja otpadom u KS”, poziva osnovne i srednje škole u Kantonu Sarajevo da pravilnim odlaganjem otpada pomognu svom gradu da bude čistiji i sačuvaju zelene površine od pretvaranja u deponije.

U okviru projekta “Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo“, na području Kantona Sarajevo će u narednim danima biti postavljeno 275 zelenih otoka (kompleta od tri  kontejnera – žutog, plavog i zelenog) za pravilno razvrstavanje otpada. Ovo je jedan od najvećih koraka u uspostavljanju učinkovitog sistema upravljanja otpadom na području našeg kantona. Svijest o važnosti i redovnu praksu razvrstavanja reciklažnog otpada želimo proširiti i među mlađim generacijama, pa je tim povodom u okviru projekta organizovano nagradno takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola na području Kantona Sarajevo.

Usvojimo naviku odgovornog odlaganja otpada u svom neposrednom okruženju! 

Takmičenje će se održati u koordinaciji sa službama Javnog komunalnog preduzeća KJKP RAD u subotu 3. juna te u subotu 10. juna u dvorištima 20 osnovnih i srednjih škola s područja KS. Takmičenjem će biti obuhvaćeno prvih 20 škola koje se prijave, a krajnji rok za prijavu je 29. maj 2023. godine do 16 sati.

Učestvovati mogu učenici svih razreda pod mentorstvom učitelja/nastavnika/profesora, ekološke sekcije te svi zainteresovani iz prijavljene škole. Učešće na takmičenju je besplatno, a škole koje prikupe najviše otpada po glavi učenika, mogu osvojiti jednu od dvije glavne nagrade: 

1.      NAGRADA – Koncert Frenkija u školskom holu ili dvorištu za sve učenike i nastavnike, povodom kraja školske  2022/23. godine (datum događaja u dogovoru). 

2.      NAGRADA – Zabava i nastup popularne DJ Forora (članice Fm Jam) za sve učenike i nastavnike povodom kraja školske  2022/23. godine (datum događaja u dogovoru). 

Sve ostale prijavljene škole (18 preostalih) dobijaju nagradu zahvalnosti – Prijenosni bluetooth zvučnik za korištenje u razredu.

Poziv ostaje otvoren do 29.05.2023. godine do 16 sati. Broj učesnika ograničen je na 20 prijavljenih škola. Detaljnije informacije možete dobiti na e-mail [email protected], a prijavu možete izvršiti slanjem formulara na e-mail [email protected]

PREUZMI FORMULAR

Projekat implementira međunarodna organizacija “People in Need” – PIN, u partnerstvu sa KJKP RAD d.o.o. i Dekonta, uz podršku Vlade Češke Republike.

Prethodni članakUspješno završen drugi Social Media Summit
Naredni članakSVJETSKI DAN ŠTITNE ŽLIJEZDE 2023.