Naslovnica Preporučujemo Svjetski dan pripovijedanja bajki u Orašju

Svjetski dan pripovijedanja bajki u Orašju

Povodom Svjetskog dana pripovijedanja bajki u Gradskoj knjižnici u Orašju održana je kreativna radionica za posavske mališane do dvanaest godina. Inicijatorice ovog hvale vrijednog događaja bile su Hajra Halilović i ravnateljica Centra za kulturu Orašje Sanja Pejić. U višesatnom druženju djeca su slušala bajke Ljerke Anić “Mala princeza” i “Biserna zvijezda” te narodnu bajku “Jarac Živoderac”.

„U organizaciju svjetskog dana pripovijedanja bajki ušli smo s ciljem motiviranja djece različitih dobnih skupina na čitanje, slušanje i doticaj s knjigama općenito.” – navodi Hajra Halilović.

Program povodom Svjetskog dana pripovijedanja bajki osmislila i vodila učiteljica Amela Mešić, a osim nje i Hajre bajke je djeci pripovijedala i Dragana Benković.

„Kroz svoju dugogodišnju logopedsku praksu uvijek koristim bajke i priče kao motivator za usvajanje pravilnog govora i izgovora. Za razliku od početaka mojeg rada, kada mi je djecu bilo lakše zainteresirati za slušanje, zadnjih godina to počinje predstavljati problem. Interes za knjigom općenito je jako slab, većini djece zbog pretjeranog korištenja ekrana fokus slabi također pa s time i sposobnost slušanja i zapažanja.” – kaže Hajra, te dodaje kako je ovaj događaj uvod u sve buduće događaje koje planiraju periodično organizirati u Gradskoj knjižnici u suradnji s Centrom za kulturu.

„Očekujem i u daljnjim radionicama ovakvog tipa vesela lica željna putovanja u svijet mašte, vila, zmajeva, kraljeva i kraljica, borbe i pobjede s ciljem odmicanja dječjih glavica od ekrana, barem na nekoliko sati.” – navodi Hajra.

Najave budućih događaja možete pratiti na Facebook stranici Gradska knjižnica Orašje.

Prethodni članakObilježavanje 1. marta Dana nezavisnosti BiH u sarajevskom BKC
Naredni članakMoja Mala Svaštara: Mirisne i masažne svijeće