Naslovnica Preporučujemo Obilježavanje 1. marta Dana nezavisnosti BiH u sarajevskom BKC

Obilježavanje 1. marta Dana nezavisnosti BiH u sarajevskom BKC

Povodom 1. Marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u srijedu, 01. 03. 2023. godine, u sarajevskom BKC-u bit će održan niz raznovrsnih programa i sadržaja kojim će se obilježiti jedan od najznačajnijih praznika naše zemlje. Programi se održavaju u organizaciji JU „Bosanski kulturni centar KS“, generalni pokrovitelj manifestacije je Vlada Kantona Sarajevo.

Ovogodišnji program sastojat će se iz više segmenata i zamišljen je tako da posjetioci tokom prazničnog dana na istom mjestu mogu pratiti nekoliko prigodnih, konceptualno različitih sadržaja koji će se uz posebnu scenografiju i uz diretno prenošenje putem video ekrana dešavati istovremeno u različitim prostorima i na različitim pozornicama sarajevskog BKC-a.

Zgrade za koju mnogi smatraju da je jedna od najljepših i najznačajnih historijskih građevina ne samo u Sarajevu nego i u Bosni i Hercegovini.

Budite dio nesvakidasnjeg cjelodnevnog provoda i praznične atmosfere!!! Ovog 1. Marta centralno mjesto dobre zabave bit će sarajevski BKC. Dođite u 11 sati i povedite malu raju, najmlađe sugrađane na dječiju predstavu „Gdje se krije svijet čarolije“.

U programu za djecu, ali i za sve ostale koji su raspoloženi za zabavu i druženje učestvuju glumci Ana Tikvić i Kemal Čebo, Mirsad Abdagić-Kike i plesni studio Aurora – KUD Baščaršija.

Poslušajte kakav je DJ set i klupski program, koji će trajati od 20 do 24 sata, domaćoj publici pripremio DJ i muzički producent Nenad Kovačević, alias Audio InFunktion.

I prisustvujte svečanom tematskom programu koji je povodom 1. Marta osmislio i uživo će uz prisustvo publike, sa pozornice iz velike dvorane BKC-a voditi doajen bh novinarstva, Senad Hadžifejzović, zajedno sa svojim specijalnim gostima.

Zajedno sa Senadom Hadžifejzovićem, nekoliko eminentnih voditeljskih imena će iz Velike dvorane i Galerije BKC-a, uživo uz prisustvo publike, voditi razgovore sa mnogobrojnim reprezentativnim gostima iz svijeta muzike, glume, politike, novinarstva, književnosti, univerzitetskim profesorima. Istaknutim ličnostima iz društvenog i javnog, života Bosne i Hercegovine.

Ovaj svečani praznični program odvijat će se uživo pred publikom, uz posebnu scenografiju i uz direktno prenošenje putem video ekrana, trajat će od 18,45 do 20,30 sati, a prenosit će se i uživo putem Face televizije u specijalnom izdanju Centralnog Dnevnika sa Senadom Hažifejzovićem, te putem programa TVSA.

U okviru muzičkog dijela programa za dobru svirku i praznično druženje pobrinuće se i cover bendovi, „Bluesa“ i „Grupa Dernex“ koji će od 21 do 24 sata na pozornici u Galeriji BKC-a izvoditi najbolju domaću i stranu muziku, dok će se paralalelno sa tim događajem, u Atriju BKC-a nastaviti svirka i dobra zabava uz DJ muziku koju će puštati Nenad Kovačević, alias Audio InFunktion.

Ovog 1. Marta BKC postaje cjelodnevno centralno mjesto praznične zabave. Dođite da zajedno proslavimo Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Ulaz ne sve programe je slobodan.

Više informacija o kompletnom programu potražite na web stranici Bosanskog kulturnog centra.

Prethodni članakPeople in Need: Poziv za dodjelu stipendija
Naredni članakSvjetski dan pripovijedanja bajki u Orašju