Naslovnica Biznis kutak RCC objavio konkurs za izbor Žene preduzetnice Zapadnog Balkana za 2023. godinu

RCC objavio konkurs za izbor Žene preduzetnice Zapadnog Balkana za 2023. godinu

Savjet za regionalnu saradnju (RCC) objavio je danas konkurs za izbor Žene preduzetnice Zapadnog Balkana za 2023. godinu.

RCC je konkurs objavio treću godinu uzastopno, a pravo da bude nominovana ima svaka žena koja je državljanka jedne od ekonomija Zapadnog Balkana i ima registrovan posao do 31. januara 2023.

RCC je pozvao pojedince, predstavnike javnih i privatnih institucija, organizacije i sve zainteresovani da do 26. februara nominuju svoju preduzetnicu godine u najmanje jednoj od šest kategorija:

• Zelena (ekološka) preduzetnica – preduzetnica koja pruža proizvode ili usluge koje smanjuju ekološku štetu, koristi čistije tehnologije i/ili je usvojila obuke za nastanak zelenih poslova;

• Umjetnička preduzetnica – preduzetnica koja je razvila kompaniju vezanu za umjetnost, kulturu, dizajn, modu, stil života ili zanate;

• ICT preduzetnica – preduzetnica u sektoru informacionih i komunikacionih tehnologija koja je usvojila ICT da bi pokrenula tehnološka i inovativna rješenja;

• Mlada preduzetnica – preduzetnica do 35 godina koja je pokazala inovativno poslovno rješenje ili proizvod/uslugu sa regionalnim uticajem i vidljivošću

• Turistička preduzetnica – preduzetnica koja je razvila kompaniju u sektoru turizma i doprinosi promociji turizma

• Preduzetnica zvijezda socijalnih mreža (nova kategorija) – preduzetnica koja je pokrenula i/ili razvila svoj posao korišćenjem moći društvenih medija.

Iz RCC su saopštili da nakon procesa selekcije, pobjednice će biti pozvane da učestvuju u završnom događaju.

„Sve pobjednice preduzetnice će učestvovati i doprinijeti Regionalnoj mreži žena u preduzetništvu (RNWE), dobijati publicitet, učestvovati u raznim događajima RCC-a i imati priliku za mentorski rad putem posvećene digitalne platforme za mentorski rad na zahtjev“, kazali su iz RCC.

Nagrada Žene preduzetnice Zapadnog Balkana godine zvanično je pokrenuta 2022. godine kao način da se prepoznaju žene koje su počele i razvile sopstveni posao i doprinijele novim i održivim poslovima za druge u regionu.

Priznanje je organizovano kao dio Zajedničkog regionalnog plana za tržište 2021-2024. i Plana za ekonomsko osnaživanje žena RCC-a, a finansira ga Evropska unija.

Prethodni članakKako izgraditi psihološku sigurnost u organizaciji?
Naredni članakSvjetski dan borbe protiv raka 04.februar