Naslovnica Stroga pozitiva PREDSTAVLJAMO NAŠ TIM OLIMPIJACA KOJI ĆE NASTUPITI NA ZIMSKIM OLIMPIJSKIM IGRAMA „PEKING...

PREDSTAVLJAMO NAŠ TIM OLIMPIJACA KOJI ĆE NASTUPITI NA ZIMSKIM OLIMPIJSKIM IGRAMA „PEKING 2022”

U prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine svečano je predstavljen bh. tim olimpijaca koji će od 04-20. februara ove godine nastupati na Zimskim olimpijskim igrama u glavnom gradu Kine – Pekingu.
Naš olimpijski tim od 6 sportista čine: Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić, Esma Alić (alpsko skijanje), Sanja Kusmuk i Strahinja Erić (skijaško trčanje) i sankaš Mirza Nikolajev. Njima će se pridružiti 5 trenera u borbi za osvajanje vrhunskog rezultata za Bosnu i Hercegovinu.

Prilikom predstavljanja naših najboljih sportista prisutnima se obratio predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, Marijan Kvesić, koji je rekao: “U ovim specifičnim i teškim vremenima Olimpijski komitet BiH učinio je dodatni napor, te kroz brojne projekte i inicijative osigurao cca 380.000 KM za podršku vrhunskim bh. sportistima za njihove pripreme i nastupe. Time je Olimpijski komitet BiH pomogao sportistima u njihovoj namjeri da ostvare olimpijske norme, te doprinio jačanju sportskog sistema BiH. Našim olimpijcima želimo mnogo sreće i uspjeha na Igrama“.
Svečanom ispraćaju bh. olimpijskog tima prisustvovao je i Ambasador N.R. Kine NJ.E. Ji Ping koji je u svom obraćanju podsjetio na prijateljske odnose naše dvije države, povezanost N.R. Kine i BiH, te istakao da je BiH imala posebnu ulogu u historiji Olimpijskih igara. Uprkos nezahvalnoj situaciji koju sa sobom nosi pandemija, bh. sportski tim u dalekoj Kini osjetit će gostoprimstvo, ljubav i poštovanje građana Pekinga, uz odlično organizovane Igre.
Svoje nade i očekivanja su iznijeli svi naši olimpijci, koji su obećali dati svoj maksimum i ostvariti najbolje rezultate.
Mirza Nikolajev je rekao: „Ispunio sam svoj lični cilj, prvi put sam na Olimpijskim igrama, te će Bosna i Hercegovina imati predstavnika u sankanju prvi put nakon 1998. godine“.
Velika je čast biti član olimpijskog tima i predstavljati BiH, te ću dati sve od sebe da ostvarim što bolji plasman“ rekao je Strahinja Erić.
U ime svih trenera prisutnima se obratio Senad Omanović. “Zahvaljujem se sportistima na razultatima i ostvarenoj olimpijskoj normi, kolegama trenerima na mukotrpnom radu sa sportistima, te posebna zahvalnost ide Olimpijskom komitetu BiH bez čije podrške ne bi danas bili ovdje“, rekao je Omanović.
Motivisani sloganom „Together For a Shared Future“, bodrimo naš tim na ZOI “Peking 2022“, jer ZAJEDNO SMO JAČI.

Prethodni članakEma Ademaj: O fenomenu kineskog BDP-a
Naredni članakLejla Motoruga: Gatara