Naslovnica Iz mog ugla Lejla Motoruga: Gatara

Lejla Motoruga: Gatara

Nadine je ljepuškasta djevojka koja gazi dvadesete godine. Atraktivna brineta sa zelenim očima odlučila je otići gatari da joj pogleda u fildžan. Dosta toga ju je zanimalo, ali ju je najviše zanimalo za koga će se udati.

Iako lijepa Nadine trenutno nije imala momka, znala je da će doći dan kada će ona stati na ludi kamen. Njena intuicija joj je to govorila. Sva uzbuđena zaputila se prema gatari koja ju je lijepo ugostila. Čim je Nadine sjela, prosijeda žena napravila je jaku bosansku kahvu i nasula joj jedan fildžan. Kada se kahva malo ohladila, Nadine je uzela jedan srk. Jedva je čekala taj trenutak da okrene fildžan.

Nakon petog srka, fildžan je bio spreman. Nadine ga je okrenula na tacnu. Ona i gatara čekale su sada da se okapa. Pet minuta je prošlo, a činilo joj se kao vječnost. Žena je uzela fildžan u ruke, a Nadine je pažljivo slušala. Prvo joj je pričala za posao, a zatim joj je pričala sve vezano za ljubav i rekla joj da će se udati za muškarca čije ime počinje sa slovom S.

Poslije pogleda u budućnost, Nadine se zahvalila gatari, dala joj 30 KM i krenula prema kući sa osmijehom.

Poslije mjesec dana mlada djevojka je upoznala Mahira. Na prvi pogled djelovao joj je jako atraktivan i privlačan. Mahir je Nadine pozvao na kafu, ali djevojka je u samom startu odbila poziv sjetivši se da joj je gatara rekla da će se udati za muškarca čije ime počinje sa slovom S.

Brzo poslije toga javlja se brineti muškarac u kojeg je ludo zaljubljena. Zove se Davud. Dečko ju je na piće zvao. Dugo je razmišljala, ali je odbila i osobu u koju je zaljubljena i to samo što mu ime ne počinje sa slovom S.

Godina dana je prošla otkako je Nadine bila kod gatare. Često je razmišljala o Davudu, ali Davud je u međuvremenu pronašao svoju ljubav. Kada je Nadine pješke krenula na posao, tipkajući na mobitel sudarila se sa jednim dečkom. Djevojka se izvinila. Dečko se nasmijao. Pruživši joj ruku dečko je rekao:

“Ja sam Safet.”

“Ja sam Nadine”, rekla je iznenađeno djevojka, sjetivši se riječi od gatare.

Nakon pola godine Nadine i Safet su se vjenčali. Kada je izgovorila ono DA kod matičara nije mogla da vjeruje da joj je gatara pogodila.

***

Lejline tekstove možete pratiti na FB stranici Pisane riječi, IG profilu Pisane rijeci i web stranici Pisane rijeci

Prethodni članakPREDSTAVLJAMO NAŠ TIM OLIMPIJACA KOJI ĆE NASTUPITI NA ZIMSKIM OLIMPIJSKIM IGRAMA „PEKING 2022”
Naredni članakPoziv školama za uključenje u projekat Zelena revolucija