Naslovnica Stroga pozitiva Počela kampanja: Uzmi zdravlje u svoje ruke, omogući da sva djeca skaču

Počela kampanja: Uzmi zdravlje u svoje ruke, omogući da sva djeca skaču

Organizacija Pomozi.ba s ponosom je uzela učešće u ovogodišnjoj kampanji „Uzmi zdravlje u svoje ruke, omogući da sva djeca skaču“ koju u saradnji sa kompanijom AbelaPharm, realizuje Fondacija Nataša Kovačević iz Srbije

Nataša Kovačević je košarkašica koja je nakon teške saobraćajne nesreće ostala bez noge. Zbog toga joj je velika želja da pomogne djeci i mladima koji su se našli u sličnoj životnoj situaciji. Cilj kampanje „Da sva djeca skaču“ je obezbijediti dinamičke proteze mlađima od 15 godina koji su zbog povrede, bolesti ili urođenog nedostatka ostali bez noge.
U periodu od 1. novembra do 31. marta naredne godine za svaku prodanu kutiju BiVits ACTIVA vitamina i minerala u apotekama širom Bosne i Hercegovine firma AbelaPharm donirat će 0,50 KM u ovaj humanitarni fond. Pomozi.ba organizacija će u ovom periodu zaprimati prijave i prikupljati potrebnu dokumentaciju u cilju pronalaska djece kojima će nakon okončanja kampanje biti osigurana sredstva za ugradnju proteze.
Nadamo se da će se što više građana odazvati ovoj akciji kupovinom BiVits ACTIVA vitamina i minerala ili donacijama, s obzirom na to da dinamičke proteze za djecu koštaju od 9.800 do 23.000 KM, što većina roditelja nikako ne može priuštiti.
Najteže je kada se naši najbliži i najmlađi suočavaju sa preprekama na koje ne možemo da utičemo. Zato ne smijemo dozvoliti da djecu i njihov život odrede nedostaci! Omogućimo zajedno djeci da slobodno skaču!

Prethodni članakDepresija kroz percepciju balkanskog društva
Naredni članakMlada si osoba i želiš pokrenuti svoj turistički biznis?