Naslovnica Stroga pozitiva ODRŽAN 3. VALTER TRAIL-DAS IST VALTER

ODRŽAN 3. VALTER TRAIL-DAS IST VALTER

U subotu, 05.03.2022. godine u Sarajevu, Planinarsko društvo Skakavac je organizovalo 3. Valter Trail-Das ist Valter, trail trku, koja se kretala dijelom rute Igmanskog marša.  Ova trka je uvrštena u zvanični program obilježavanja jubileja 80 godina Igmanskog marša, a trkače je na startu pozdravio Predsjednik SABNOR-a Kantona Sarajevo, g. Mirsad Ćatić.

Zbog pogoršanih vremenskih prilika na stazu dužine 13.55 kilometara, sa 687 metara uzbrdice i 673 metara nizbrdice je izašlo sedamdeset i pet trkača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovačke, Francuske, Slovenije i SAD-a, a najstariji učesnik je imao 62 godine. 

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila Alma Alijagić (01:35:29), druga je Naida Avdić (01:39:24), a treća Sara Skomorac (02:02.41).  

U muškoj konkurenciji prvi je Nikola Čuić (01:17:45), drugi Almir Jašarević (01:22:41), dok je treći Nemanja Vlaški (01:25:05).

Nagrade i medalje najbržim takmičarima je dodijelio Minisitar kulture i sporta Kantona Sarajevo, g. Samir Avdić koji je u svom obraćanju čestitao trkačicama i trkačima koji su uzeli učešće u trci na ekstremnim vremenskim uvjetima. Amir Bašić, predsjednik PD Skakavac je pohvalio odvažnost trkača koji su ovom trkom testirali svoje granice, i izrazio zahvalnost institucijama i kompanijama koje su pomogle organizaciju trke: Turistička zajednica Kantona Sarajevo – Visit Sarajevo, Ministarstvo kulture i  sporta KS, Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Općina Vogošća i Planinarski savez KS. Društveno-odgovorne kompanije koje su bile sponzori događaja su Coca Cola, Carlsberg, Perutnina, Vispak, Mak Zara, Rowenta, Bracom i Union food, a medijski pokrovitelji Antena, RSG, Radio MIX i portal radiosarajevo.

Prethodni članakAzra Kafedžić: Prtljag emocija
Naredni članakOtvorene prijave za dostavu investicijskih projekata za Sarajevo Business Forum