Naslovnica Biznis kutak Objavljen Vodič do uspješnog online biznisa 2023!

Objavljen Vodič do uspješnog online biznisa 2023!

E-commerce u modernom poslovanju postaje imperativ, a razvoj globalnog tržišta zahtijeva konkurentnost ne samo poduzetnika i poduzetnica nego i aktivne radne snage. Vođeni idejom da vlasnicima malih i srednjih kompanija, kao i onima koji razmišljaju o pokretanju vlastitog online biznisa, dodatno olakšamo i skratimo put do najboljih praksi, zajedno s partnerima i stručnim saradnicima i saradnicama, kreirali smo „Vodič do uspješnog online biznisa“ koji vam s ponosom predstavljamo.

Pristup e-commerceu bi morao biti višestran, pa je pored tehničkih i pravnih predispozicija potrebno kreirati ambijent u kojem je ljudski resurs ključni faktor razvoja i pozicioniranja bh. kompanija u online okruženju. Potrebno je i da ovaj resurs na raspolaganju ima obrazovne programe i obrazovne materijale koji su u skladu s aktuelnim trendovima i zahtjevima tržišta.

U proteklih 18 mjeseci 90 dugotrajno nezaposlenih žena s područja Sarajeva, Tuzle i Bihaća kroz obuke  usavršavanja i osposobljavanja u oblasti community menadžmenta i  vizuelnih komunikacija nastojali smo uključiti u kreiranje kvalitetnijeg e-commerce tržišta. Nakon procesa obrazovanja, kroz mentorstvo i praktičan rad, ovaj resurs smo usmjerili na kreiranje kvalitetnijeg online ambijenta za 15 biznisa s teritorija BiH, koji su prethodno prošli obuku o e-commerceu i imali mogućnost testnog perioda na lokalnoj online platformi za prodaju. Kroz sticanje tehničkih i kreativnih  vještina dugotrajno nezaposlenog kadra, kao i kroz povezivanje s poslodavcima, otvaraju se brojne mogućnosti za pristojna radna mjesta, ali i motiviranost za unapređenje zajednice.

  • Online prisustvo je u današnjem digitalnom dobu apsolutni imperativ, ali kako kroz šumu informacija, pojmova i dostupnih rješenja, od web stranica, web shopova, platformi, brojnih društvenih mreža, prepoznati i uspostaviti optimalni prodajni servis za vlastite proizvode i usluge?
  • Kako procijeniti početne resurse i potrebnu investiciju, kako odrediti stil komunikacije i načine promocije, kako se uopšte razlikovati od već dostupnih ponuđača na tržištu?
  • Kako poslovati unutar i izvan granica Bosne i Hercegovine, kako se snaći u brojnim i komplikovanim pravnim legislativama i računovodstvenim začkoljicama?

Odgovore na ova i brojna druga pitanja, kao i uspješne primjere s našeg tržišta naći ćete na  stranicama Vodiča koji je u cijelosti dostupan za besplatan DOWNLOAD. Nadamo se da će ovaj priručnik mnogima pomoći pri unapređenju postojećih biznisa, a budućim poduzetnicama i poduzetnicima biti korisno štivo i vodič u uspostavi uspješnog online biznisa.

IZVORnahla.ba
Prethodni članakAlphabet Group stigao u Sarajevo
Naredni članakSARAJEVO CITY CARD: KLJUČ SARAJEVA U VAŠIM RUKAMA