Naslovnica Travel & Gastro Na Bijambarama 08. oktobra Sajam lokalnih proizvoda i rukotvorina pod nazivom “Zlatne...

Na Bijambarama 08. oktobra Sajam lokalnih proizvoda i rukotvorina pod nazivom “Zlatne boje”

U organizaciji Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja, na području Zaštićenog pejzaža "Bijambare" u subotu, 8. oktobra s početkom u 11.00 sati, bit će otvoren Sajam lokalnih proizvoda i rukotvorina pod nazivom "Zlatne boje"

– Na sajmu će lokalne proizvode kao što su med, heljdino brašno, te rukotvorine kao što su suveniri i razni odjevni predmeti, izlagati stanovnici s područja općine Ilijaš koji gravitiraju ovom zaštićenom području – kazao je Feni stručni saradnik za promociju, marketing i informisanje KJU za zaštićena prirodna područja Mustafa Zvizdić. 

Nakon otvaranja, u Informativno-edukativnom centru, s početkom u 12.00 sati, bit će održano predavanje o zaštićenim područjima Kantona Sarajevo i prikazivanje promotivnih videa mladih ambasadora zaštićenih područja. 

– Cilj Ustanove je uključiti lokalno stanovništvo u rad zaštićenih područja a ovakvi sajmovi i slične manifestacije predstavljaju najbolji način saradnje s njima. Saradnja se pokazala kao vrlo plodonosna jer je lokalno stanovništvo prepoznalo prosperitet zaštićenog područja kao svoj. Može se reći da je za rad zaštićenih područja lokalno stanovništvo jedna od najzainteresanijih strana – rekao je Zvizdić. 

Predavanje i prezentacija organiziraju se u sklopu projekta “Poznajemo i štitimo prirodne vrijednosti Kantona Sarajevo” kojeg realizira nevladina organizacija CENER 21 iz Sarajeva. 

IZVORFena.ba
Prethodni članakČudesni svijet ženskog stvaralaštva: Zimnica i zimski dodaci u Importanne centru od 10.-15. oktobra
Naredni članakZavod za javno zdravstvo Federacije BiH javnosti predstavio Program “Pregledaj-progledaj”