Naslovnica Iz mog ugla Lejla Motoruga: Sve što imate je “sada”

Lejla Motoruga: Sve što imate je “sada”

Kada smo bili djeca, željeli smo što prije da porastemo. Kada smo se školovali, jedva smo čekali da završimo tu etapu života i da počnemo da radimo. Kada smo počeli raditi, žalili smo se da nemamo dovoljno vremena i prisjećali se školskih dana i shvatili tek tada da smo trebali više taj period i slobodno vrijeme u životu iskoristiti i uživati.

Mnoge osobe koje nisu u vezi/braku, žele vezu/brak. Neke osobe koje su u vezi/braku, žale se da nisu sretni u tome i da im fali vremena za druge stvari. Osobe koje su u braku, žele djecu. Neke osobe koje imaju djecu, žale se kako malo sada za sebe imaju vremena…..i tako se priča nastavlja u začaranom krugu sve do kraja života.

Mnogi ljudi ovakav život žive i na taj način preživljavaju. Život je jedan i treba od njega napraviti jedno čarobno putovanje. Jedino vrijeme koje imate je sada. Bez obzira na to gdje se nalazite i šta sve imate ili nemate, pokušajte uživati i biti sretni sa onim što vam je trenutno tu. Kada to shvatite, kockice će se same posložiti i uvijek će vam stići u pravo vrijeme ono što je za vas najbolje.

“Većina živi u perfektu, a još više u futuru, dok najmanje u prezentu. Kada nas nema u prezentu, nema se šta ozbiljno prezentirati.”

***

Lejline tekstove možete pratiti na FB stranici Pisane riječi, IG profilu Pisane rijeci i web stranici Pisane rijeci

Prethodni članakBingo: DONACIJA U IZNOSU OD 40.000 KM ZA SOS DJEČIJA SELA U BIH
Naredni članakOtvorene prijave za Social Impact Award 2022