Naslovnica Stroga pozitiva Kompjuteri Nade: Od starih stvari do dobrih djela

Kompjuteri Nade: Od starih stvari do dobrih djela

Kompjuteri Nade predstavljaju neprofitnu organizaciju i tu su kao rješenje problema elektronskog otpada u BiH. Njihov cilj je jednostavan – oživjeti vašu dotrajalu elektroniku i donirati je onima kojima je najpotrebnija, kao što su humanitarne organizacije i socijalno ugroženi pojedinci.

Zapitamo se : “Zašto Kompjuteri Nade?“

Kompjuteri Nade pružaju drugu šansu vašim uređajima.

Pomažu lokalnoj zajednici.

Pouzdano uništavaju vaše lične podatke.

Ekološki recikliraju i reduciraju e-otpad u BiH!

Pandemija koronavirusa je u svijetu, ali i u Bosni i Hercegovini ostavila posljedice na djecu, njihovo obrazovanje, kao i na njihovu sigurnost. Najveći problem s kojim se suočavaju djeca jeste porast siromaštva.

Pandemija koronavirusa ima veliki uticaj na obrazovanje. Prvenstvo zbog toga što su škole u zemljama u razvoju zatvorene, te se nastava odvija online, što je slučaj i u Bosni i Hercegovini. Iako znamo da je danas obrazovanje takvo da ništa ne možemo bez telefona ili kompjutera, u ovoj situaciji nam je još više potrebno da svako od nas ima dobar telefon, laptop itd. Značajan broj djece nema pristupa računarima, laptopima sa kojom bi nastavili proces učenja. To znači da djeca čiji roditelji ne mogu priuštiti računar bivaju obrazovno zapostavljana i uskraćena za pristup nastavi.

A da li ste vi ikada razmišljali o tome da vaš stari računar, laptop ili tablet već danas može postati nečija napisana zadaća, položen ispit, stečena diploma, nova vještina u životopisu ili jednostavno bolji život jedne osobe i njenr porodice?

Zato i postoje Kompjuteri Nade. Oni pokušavaju da olakšaju živote, tako što će pokloniti računar onome kome je on zaista i potreba. Zauzvrat dobijate jedan iskreni osmjeh, koji se ne može porediti ni sa čim.

Za više informacija posjetite ih na Facebook stranici Kompjuteri Nade.

Pripremila: Senada Tihić-Bogunić

Prethodni članakFilm o ljepotama BiH osvojio prvo mjesto na japanskom festivalu turističkog filma
Naredni članak7. Internacionalni festival kafe, čaja, čokolade i prateće opreme “Porsche Sarajevo Coffee Fest”