Naslovnica Stroga pozitiva JUPOL BOJATLON – aktivno treniraj za bojenje

JUPOL BOJATLON – aktivno treniraj za bojenje

Ptičice već cvrkuću, jako je bitno očuvati aktivan životni stil. Ako si aktivan osjećaš se bolje, čuvaš kondiciju i ujutru se budiš sa osmjehom. Zima i ljenčarenje su sada završeni, proljeće je doba za aktivno provođenje vremena. I proljeće je pred vratima! S njime i ideje o svježe obojenim zidovima. JUB vjeruje da je bitno biti aktivan i da je i bojenje zabavna fizička aktivnost.

Bojenje je zabavan posao, a posebno ako čovjek ima dovoljno fizičke kondicije. Na sličan način kao što je dobro pripremiti se za skijanje prije sezone, tako se i za bojenje možemo dodatno fizički pri- premiti. JUB je zato pripremio seriju aktivnih i zabavnih vježbi, kojima se možemo fizički pripremiti za bojenje te se time pobrinuti da to bude ugodan i ne previše naporan posao.

JUPOL Bojatlon predstavlja Ninu i Roka, koji će s vama vježbati i pripremiti vas da ćete s mišići- ma lakše bojiti. Nina je već aktivna i JUPOL Bojatlon vježbe je već savladala, a Rok Škrlep, poznati voditelj televizijskog kviza i stand up komičar, sa bojenjem, kako kaže, ima manje iskustva, zato ga čeka još dosta treninga. JUPOL Bojatlon vježbe su prikladne za Roka, za vas, za djecu i sve, koji bi voljeli imati svježe obojene zidove.

Vježbe su kratke, zabavne i uključuju vježbe za ruke, vježbe za snagu te cijelo tijelo. Uključuju i neobične rekvizite za vježbanje, kao što su molerski valjak, kantice boje, traka za lijepljenje, ljestve i slično. Dobijanje kondicije i mišića za bojenje svakako može biti zabavno i drugačije od klasične vježbe. Za bojenje zapravo možete trenirati i kod kuće u dnevnoj sobi. Svi koji bi voljeli aktivno trenirati sa nama i zatim lakše bojili, mogu pogledati sve vježbe na www.jupol-bojatlon.jub.ba.

Prethodni članakAlmanas: Vaša destinacija za savršeno vjenčanje
Naredni članakSamira Hodžić iz Sarajeva je „Nestlé Zdravo! Baka/Nana“ za 2024. godinu