Naslovnica Stroga pozitiva Javni poziv: BUDI NEKO UZ PROIZVODNJU EKO

Javni poziv: BUDI NEKO UZ PROIZVODNJU EKO

Cilj ovog poziva je promovisanje proizvodnje zdrave hrane i zaštite životne okoline. Poziv je namijenjen individualnim registrovanim poljoprivrednim proizvođačima, koji su registrovani za poljoprivrednu i prerađivačku djelatnost u poljoprivredi, a koje u svom načinu poslovanja, kao društveno odgovorni subjekti, vode brigu o očuvanju zdravlja i okoline i direktno utiču i na povećanje svijesti o važnosti zdravlja i zdrave životne sredine u našoj javnosti.

Ako ste registrovani poljoprivrednik, koji djeluje na području Bosne i Hercegovine i koji proizvodi i posluje po ekološkim praksama, pozivamo vas da nam se pridružite u projektu “BUDI NEKO – PROIZVODI  EKO”, odnosno, da se prijavite sa vašim dobrim poljoprivrednim praksama i opisom na koji način ste aktivno uključeni u rješavanje ekoloških problema u proizvodnji hrane, zaštite okoliša i pronalaženje rješenja za brigu za zdravlje kroz provođenje specifičnih mjera u vašoj poljoprivrednoj proizvodnji, ili opisom kako praktikujete ekološki prihvatljivo i održivo poslovanje na eko principima. Uspješna gazdinstva, kao što je vaše, neka pruži pozitivan primjer drugim i običnim građanima, kako se ekološki prihvatljivo odnositi prema zdravlju i okolišu.

Prijavite se kao poljoprivrednik koji ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo, koje već upražnjava neku od ekoloških praksi i podijelite sa nama vaše ekološke prakse. Pošaljite nam prezentaciju ili opis vaše priče o provođenju aktivnosti eko proizvodnje i zaštite okoline u vašem poslovanju kao i vaše buduće korake za povećanje vašeg utjecaja na eko proizvodnju, odnosno, opis na koji način ste dali svoj doprinos u realizaciji poboljšanja kvaliteta života na eko principima.

Partner će, na osnovu komisijske procjene, dodijeliti novčane nagrade za  tri najbolje plasirana gazdinstva, u iznosu od:

3000 (tri hiljade) KM – I mjesto

2000 (dvije hiljade) KM – II mjesto i

1000 (hiljada) KM  – III mjesto

uz uslov i dokaz da sredstva namijenite projektima proizvodnje na eko principima, a čiji utrošak će biti kontrolisan od strane Partner mikrokreditne organizacije.

Zainteresovana lica mogu svoje prijave za učešće u javnom pozivu dostaviti putem elektronske pošte na adresu [email protected] . Prijavom na poziv zainteresovani daju saglasnost i odobrenje da Partner lične podatke kao i video zapise i fotografije, te podatke o biznisu može koristiti u promotivne svrhe i objavu u medijima, poštujući dobre poslovne običaje i Zakon o zaštiti prava potrošača. U slučaju zahtijeva za dodatnim informacijama potrebno je obratiti se isključivo putem elektronske pošte na navedenu email adresu. Odgovor će biti dostavljen svim prijavljenima koji su ostavili kontakt informacije.

Rok za dostavljanje prijava je 15.06.2023. godine do 16:00 sati.

Javno prezentovanje prijava će se obaviti putem Teams aplikacije ili uz lično prisustvo u prostorijama Centralnog ureda Partnera u Tuzli, a o terminu prezentacija prijavljeni registrovani poljoprivredni proizvođači će biti pravovremeno obaviješteni.

Partner zadržava pravo poništenja javnog poziva. Partner zadržava pravo da ne izabere niti jednog ponuđača ukoliko komisija za odabir prijava tako odluči.

partner.ba

Prethodni članakMusic Fest Zlatna Nit – najiščekivaniji rock festival godine
Naredni članakPrijavite se na specijalan događaj „ODLIČNI VI – ODLIČAN BREND”