Naslovnica Travel & Gastro Indonezijska ambasada u Sarajevu predstavlja: INDONEZIJSKI VIKEND 2022.

Indonezijska ambasada u Sarajevu predstavlja: INDONEZIJSKI VIKEND 2022.

Indonesian Weekend 2022 ili Indonezijski Vikend 2022 odrżat će se dva dana počevši od petka, 29. Jula 2022. godine na trgu ispred BBI Centra, Sarajevo, Bosna i Hercegovina. Festival, koji se po prvi put odrżava u gradu Sarajevu, Sarajlijama će donijeti potpuni doživljaj indoneżanskog iskustva kroz kulinarske užitke, degustaciju kafe, Indomie proizvode i
tradicionalnu indonežansku masažu.

Posjetitelji također imaju priliku sudjełovati u raznim tradicionalnim indonezijskim ígrama kao što su takmičenja u klompama, tradicionalne utrke sa kašikom u ustima i razne druge aktivnosti. U svrhu dopunjavanja aktivnosti, posjetitelji će se također zabavljati raznim umjetničkim izvedbama koje prikazuju umjetnost iz razlíčitih regija u lndoneziji, od muzičkog ansambala iz Zapadne Jave koji se zove angklung, plesa Sekar Jagad sa Balija, kratkih radionica o plesu lndang sa Zapadne Sumatre, pa do plesa Poco-Poco sa Sjevernog Sulawesija.

Dogadaj Indonesian Weekend 2022 takoder je mjesto za prikazivanje vrhunskih ízvoznih proizvoda lndonezije građanima Bosne i Hercegovine, posebno poduzetnicima i poslovnim ljudima u gradu Sarajevu. Ovo je jedan od koraka koje poduzima Ambasada Indonezije u Sarajevu kako bi potaknula povećanje bilateralne trgovinske i turističke saradnje između Indonezije i Bosne i Hercegovine, doprinoseći tako aktivnostima za poboljšanje ekonomskih uvjeta za obje zemlje nakon pandemije COVID-19.

Osim toga, Ambasada Indonezije u Sarajevu također koristi aktivnost Indonesian Weekend 2022. kako bi dodatno potvrdila napredak lndonezije, koja u ovoj godini predsjedava G20, forumom za koordinaciju globalne politike koji ima za cilj postići snažan, održiv, uravnotežen globalni rast. Kao predsjedatelj skupine G20 u ovoj godini, Indonezija predsjedava veliku temu “Oporavimo se zajedno, oporavimo se jači“ sa 3 stupa pitanja: (1) globalna zdravstvena arhitektura; (2) digitalna transformacija; i (3) tranzicija održive energije. Posjetiteljima Indonesian Weekend 2022 će biti organiziran kviz zanimljivosti kako bi se povečala svijest i razumijevanje G20 i indonezijskog predsjedanja.

Prethodni članakDalibor Tanić: Moje prvo putovanje u Grčku
Naredni članakters marketing talks: Izazovi marketing management-a premium brendova