Naslovnica Biznis kutak Help Desk sesija: Autorsko pravo i pravo intelektualnog vlasništva

Help Desk sesija: Autorsko pravo i pravo intelektualnog vlasništva

Potrebne su vam informacije o zaštiit intelektualnog vlasništva, imate pitanja o zaštiti autorskog prava, obrtnik ste ili želite pokrenuti obrt potreban vam je savjet?

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Centar i Novo Sarajevo, u okviru projekta LEADER podržanog od strane EU i Međunarodne organizacije rada (ILO), pokrenuli su “Help Desk za poduzetnike”. U okviru Help Deska, održavaju se sedmične sesije podrške na teme od interesa za nove i postojeće poduzetnike – vlasnike mikro, malih i srednjih preduzeća u Kantonu Sarajevo.
U četvrtak 26.01.2023, planirano je održavanje Help Desk sesije na temu: „Autorsko pravo i pravo intelektualnog vlasništva“. Sesiju će voditi Sabina Čelik, advokatica sa višegodišnjim iskustvom u radnom pravu.


Help Desk sesija će se održati u prostorijama Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo, adresa Avde Jabučice 52, Sarajevo, sa početkom u 16:00 sati. Svoje učešće možete najaviti popunjavanjem Formulara za prijavu.

Ohrabrujemo vas da na obrascu navedete specifična pitanja kako bi se voditeljica sesije mogla pravovremeno pripremiti za davanje adekvatnih informacija.

Help Desk za poduzetnike je organiziran u okviru projekta EU4BusinessRecovery koji podržava Bosnu i Hercegovinu u ublažavanju negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom COVID-19. Projekat pomaže MMSP, poljoprivredno-prehrambene i turističke djelatnike da nastave svoje poslovanje i sačuvaju radna mjesta; podržava poduzetnike, mlade i druge ugrožene grupe da osnuju vlastiti biznis. Kao rezultat ovog projekta biće sačuvano više od 1.000 radnih mjesta ugroženih pandemijom i biće otvoreno najmanje 100 novih radnih mjesta. EU4BusinessRecovery projekat je vrijedan 13,7 miliona eura i zajednički ga sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka. Projekat implementiraju GIZ, UNDP i ILO.
Za više informacija posjetite www.eu4business.ba.

Prethodni članak U srijedu koncert studenata Muzičke akademije UNSA
Naredni članakPOZIV ZA PRIJAVE: Festival MIRA ‘23