Naslovnica Stroga pozitiva Emina Vlajčić: Zašto su moji drugari zaslužili otići na Malak farmu…

Emina Vlajčić: Zašto su moji drugari zaslužili otići na Malak farmu…

Da su djeca da zadovoljstvom prihvatila izazov Malak farme “Moj doživljaj sela i prirode“, govori i podatak da su 700 školaraca i vrtićke djece poslali svoje najljepše crteže. Svako sa jednakim šansama, i sa svojim posebnim pričama. Glasanje je do 09.04.2023. (nedjelja) do 17 sati.

Rad Emine Vlajčić je u najužem izboru za nagradu, a njenim drugarima je to ulaznica u svijet u kojem još nisu bili – prava farma. Za Eminu Vlajčić i njenu grupu 6 u vrtiću “Mašnica“ je to dodatna emotivna priča. Ove godine završavaju svoje vrtićke dane i izlet bi bio za njih pečat na njihove uspomene.

Emina Vlajičić

„Kad sam došla u vrtić, svi su me drugari odmah prihvatili i super smo se igrali svaki dan. Svi smo poslali svoje radove i kad mi je mama rekla da je moj rad najbolji, bila sam presretna. Voljela bih svoje drugare odvesti na farmu. Tamo nismo nikad bili.“, rekla nam je Emina Vlajčić.

Za odgajateljski rad i posebno zalaganje za unapređenje vrtićkog programa učiteljice Elma Šejtanić i Aida Ahmetović su već nekoliko puta dobile potvrde od različitih institucija. I uspjeh njihove djece, poput Emine, ogledalo je njihovog svakodnevnog rada.

U prilog tome da su u ovoj vrtićkoj grupi “Mašnice“ svestrani umjetnici, govori i uspjeh Bianke Jogunčić, čiji rad “Ne ratu! Mir su svijetu“ je izabran kao najbolji u kategoriji djece uzrasta od 5 do 12 godina, i svoj daljnji put priznanja će tražiti u dalekom Busanu u Južnoj Koreji.

Ako želite podržati Emininu vrtićku grupu i pomoći im da posjete Malak farmu, to možete učiniti sa like-om na ovoj stranici.

IZVORDženana Memišević-Hrlović
Prethodni članakLidija Bizić: Ta stra(š)na riječ – AUTIZAM
Naredni članakŠest bh. destinacija kreću u proces apliciranja za TOP 100 najboljih destinacija u svijetu