Naslovnica Preporučujemo Besplatna projekcija filma povodom Dana sjećanja na žrtve holokausta

Besplatna projekcija filma povodom Dana sjećanja na žrtve holokausta

Poseban filmski besplatan program u kinu Meeting Point u Sarajevu i online putem platforme Ondemand.kinomeetingpoint.ba. bit će održan večeras povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta. 

U kinu Meeting Point u Sarajevu u 19 sati bit će prikazan film “The City and the City” Christosa Passalisa i Syllasa Tzoumerkasa. Film će biti besplatno dostupan i online danas od 12 sati do ponoći u cijeloj BiH i regiji na Ondemand platformi kina Meeting Point: https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/.

Film vizuelno i narativno suprotstavlja užase kroz koje je jevrejska zajednica u Solunu prošla tokom 20. stoljeća, o savremenom iskustvu grada koji je gotovo preko noći nasilno i neopozivo izgubio svoj multikulturalni karakter i kvalitet. 

Besplatne ulaznice za projekciju filma u kinu Meeting Point u Sarajevu preuzimaju se danas, sat vremena prije početka projekcije (od 18 sati, film počinje u 19 sati).

Besplatni kodovi za online gledanje filma dostupni su u Bosni i Hercegovini i zemljama regije na https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/, a film će se moći gledati online danas od 12 sati do ponoći.

Program obilježavanja Dana sjećanja na žrtve holokausta se održava u organizaciji Jevrejske zajednice Bosne i Hercegovine, uz podršku Vijeća ministara BiH, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i uz medijsko pokroviteljstvo BHT1.

Partner filmskog programa obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta je kino Meeting Point, u saradnji sa Conference on Jewish Material Claims Against Germany (Claims Conference), najavljeno je iz Meeting Pointa.

IZVORFENA
Prethodni članakTrening Finansijski menadžment
Naredni članak‘Sarajevo Salsa Congress’ okupio 1.000 plesača iz regije i svijeta