Naslovnica Iz mog ugla Ada Vuk: KO SAM JA KADA VIŠE NISAM ‘JA’ KOJE ZNAM?

Ada Vuk: KO SAM JA KADA VIŠE NISAM ‘JA’ KOJE ZNAM?

Ova godina je intenzivna. Koliko izvana toliko iznutra.
Melje, ljušti, sapira, lomi, skida. Upoređujem to kao da smo pušteni kroz sito i rešeto uskih pora- ne bi li se od nas dobila što kvalitetnija bića. Bića koja više ne nosi u sebi odavno trule dijelove koje nam više ne služe. Lagano se ta nova smjesa formira, ali na prvu se čini nedovoljna da od nje napravimo hljeb (očekivanja).
A možda ne trebamo hljeb ni da pravimo već potpuno neko drugo pecivo od kojeg je i više nego dovoljna ta nova, prosijana smjesa života.
Mene je ova godina izvrnula naglavačke. Istumbala i ne znam više da li je tlo na kojem stojim uopšte to gdje trebam da stojim.
Provela me kroz mene i sva moja čvrsto držana uvjerenja. Tvrdoglavo sam se borila za sva ta uvjerenja, za sve te identifikacije, za sve te ljude, a sada kao da ništa od toga više nije to to. Niko više nije to što sam mislila da jeste. Ja više nisam to što sam gledala u svom odrazu sve ove godine. Ružičaste naočale kojima sam posmatrala sebe i svijet oko sebe su pale i ostao je preda mnom skroz jedan drugi, nepoznati prizor.
Gledam i ne vjerujem. Ne želim da vjerujem, ali se ukazao.
Kao neko ko je čitav svoj život bio u ulozi spasioca. Uživala u tome, predala se tome, identifikovala se s tim. Sada više nisam. I sada nakon svog ljuštenja, prosijavanja i sapiranja iznutra pitam se najveće pitanje:
KO SAM SADA JA KADA VIŠE NISAM POTREBNA?
Da li je moje samo postojanje dovoljno kada nisam na usluzi, kada ne podržavam, kada ne služim, kada ne činim. Da li je sada (meni) dovoljno da samo budem tu bez identifikacije sa bilo kim i sa bilo čim.
Samo u potpunoj pripadnosti Svjetlosti i Onome koji me iskreno jedini istinski vidi.
Gore slika je sa vikenda koji je bio najveći triger u ovoj godini. Ništa poslije toga nije isto i neće ni biti i polako sa otvorenim srcem i puno ljubavi najprije prema sebi prepuštam se koliko mogu.
Zato svima vama kojima je ova godina također vrlo intenzivna i transformativna šaljem puno ljubavi. Ako ništa sito i rešeto (život) će nam ukloniti sve što nam ne treba koliko god se mi čvrsto vezali za to- sve za naše najveće dobro??? #flowwithme

IZVORAda Vuk/Flow with Me
Prethodni članakVeganska jesen u mom sokaku
Naredni članakObjavljen poziv za učešće na EXPO 2020