Naslovnica Istaknuto Zdrave navike – kako ostati istrajan?

Zdrave navike – kako ostati istrajan?

Ovo je serijal online edukativnih radionica o sveprisutnoj temi – navike.

Da li postoje želje i potrebe koje dugo odlažete? Možda ste svjesni njihove važnosti za vaš rast, razvoj i zdravlje, ali naprosto ne uspijevate dugoročno da ostanete vjerni svojim odlukama? Ili se dugo niste ni zapitali koje to navike želite da usvojite i, najvažnije, zbog čega? Da li znate koji je period potreban da usvojite neku zdravu naviku?

Tokom prve radionice želim da zajedno otpakujemo tu naviku, od čega je sadržana, koji sve faktori na nju utiču. Pružiću vam pogled na ustaljene metode uspostavljanja navika, koji su se pokazali neuspješni, i njihove alternative. Trudiću se da vam pružim razlog više da preispitate svoje vrijednosti. Te važnosti bivanja u sadašnjem trenutku, koji je jedino mjesto gdje nešto možete promjeniti. I kako sam ja to upotrijebila u vlastitom životu. Dobićete i neke praktične savjete i tehnike.

…kako sam rekla da se radi o serijalu radionica, vjerovatno se pitate šta vas dalje čeka. Iduće radionice će biti specifično fokusirane na zdrave navike koje ljudi najčešće pokušavaju usvojiti. Pored mene, imaćete priliku čuti profesionalce iz oblasti fizičke aktivnosti i zdrave ishrane. Dati će vam više informacija, i najčešće zamke i načine prevazilaženja prepreke odustajanja. Ali o tome nešto opširnije nakon ove radionice.

Vidimo se na prvoj radionici, koja če biti važan uvod u sve ostalo.

Vaš psihoterapeut,

Milica Vrakela

Prethodni članakPočela kampanja da se ulice, trgovi i parkovi nazovu po bh. velikankama
Naredni članakUkidanjem PDV-a otvoren put većem broju donacija hrane za ljude u potrebi