Naslovnica Travel & Gastro Završen prvi mostarski street food festival Moba – gastro avantura za pamćenje

Završen prvi mostarski street food festival Moba – gastro avantura za pamćenje

Sinoć je na platou iza Gimnazije Mostar završeno prvo izdanje Moba street food festivala. Iza nas je jedinstven događaj, koji je sve posjetitelje ostavio u iščekivanju za sve naredne koji će doći. 

U svakom od pet festivalskih dana uživalo je po nekoliko tisuća posjetitelja koji su imali priliku degustirati različitu ukusnu street food hranu te gastro tradinovacije, a čak ni nedjeljna kiša nije uspjela pokvariti atmosferu, raspoloženje i apetit ljubitelja street food kulture.

Glavni zadaci Moba street food festivala su bili okupiti kreativne izlagače i ljubitelje slasnih zalogaja, potaknuti na druženje i degustaciju poznatih i inovativnih jela, te zadovoljiti apetite svih prisutnih. Još jednom se pokazalo da je hrana univerzalni jezik jer su se na Mobi u samom srcu grada posljednjih dana družili vidno raspoloženi lokalci, posjetitelji iz cijele BiH i regije, te brojni turisti iz Njemačke, Švedske, Indije, Amerike… 

Osim posjetitelja, oduševljenje organizacijom, lokacijom i ukupnim dojmom festivala izrazili su i izlagači koji su svakog festivalskog dana vrijedno pripremali svoje slasne specijalitete.

“Nisam se ovome nadao. Organizacija, lokacija, cijela priča je iznad svih očekivanja i siguran sam da će u narednim godinama ovaj festival biti među jačim festivalima hrane na Balkanu.” – kaže Matej Šušak, jedan od 12 izlagača, majstor azijske kuhinje, poznatiji kao Profa 23. 

Nema sumnje da će ovaj festival osigurati kultni status na street food sceni, pa je svakako vrijedno držati sva osjetila otvorenim i čekati na iduće izdanje Moba street food festivala.

Festival je organiziran od strane Udruge Moba uz podršku Grada Mostara i Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Prethodni članakOtvorene prijave za UPSHIFT radionicu za cijelu BiH: Prilika za sve mlade u BiH!
Naredni članakUspostavljena saradnja između Sarajevo Business Foruma i Sajma privrede u Tešnju