Naslovnica Stroga pozitiva Zaigrajmo zajedno stare zaboravljene igre: Centar Safet Zajko 26. 6. 2022. u...

Zaigrajmo zajedno stare zaboravljene igre: Centar Safet Zajko 26. 6. 2022. u 17:00h

Kada ste zadnji put igrali lastiša? Znate li šta znače riječi aberećke – abertude? Kako biste se osjećali da se nalazite “između dvije vatre” ?

Vrijedni tim Fondacije za podršku i razvoj mentorskih programa Stariji brat, starija sestra nastavlja realizaciju svoje osme kampanje po redu i organizuju još jedan zanimljiv događaj koji je namijenjen cijeloj porodici a pogotovo najmlađim članovima. O čemu se radi?

Igrajući „Zaboravljene igre“ prisjetit će se nekih starih igara koje su igrali naši roditelji ali i njihovi roditelji, kao što je lastiš, crna kraljica 123, care-care govedare, aberećke – abertude kao i razne društvene igre poput karti, kapica, kaladonta i sl.

“Zaboravljene igre” su događaj koji će biti realizovan 26. juna s početkom u

17:00h u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”.

Svi vi koji se želite zabaviti, uživati u prelijepom ambijentu i biti okruženi samo pozitivnom energijom, tim Fondacije vas poziva da to učinite baš na ovaj način i zajedno sa svojom porodicom budete dio ovog događaja.

Djeci ovo zajedničko druženje puno znači, jer kroz igru ostvaruju nove kontakte, nova poznanstva i lijepa sjećanja te na ovaj način pružamo priliku i široj javnosti da se upozna sa našim radom, da se uključe u igrice i da eventualno doniraju za naš Fond Stariji brat, starija sestra. Stoga, posebni gosti na ovom druženju će biti naša “starija i mlađa braća i sestre”, tj volonteri/ke i korisnici/ice – djeca uključena u program Stariji brat, starija sestra“, izjavili su volonteri Fondacije.

Ovaj događaj je drugi po redu veliki događaj koji realizuje tim Fondacije u sklopu svoje kampanje „Trčimo za dječji osmijeh“ te kroz moto „Jedan kilometar – jedan džeparac“, koji iznosi 30 KM mjesečno i služi kako bi dijete i volonter/volonterka taj novac trošili na svojim zajedničkim druženjima, nastoje kreirati sretne trenutke za djecu u potrebi.

Podsjećamo da će tokom ovog događaja također svi posjetitelji će moći donirati novac u fond „Stariji brat, starija sestra“ direktnom donacijom u donatorsku kutiju koja će biti postavljena u Centru za edukaciju, sport i edukaciju Safet Zajko. Pored toga, donirati je moguće i putem platforme Doniraj.ba ili putem žiroračuna Fondacije: 1322602023286553

A podržati nas možete i promocijom naše priče svojim prijateljima i poznanicima, više informacija možete pronaći na FB događaju i našem Instagram profilu.

IZVORMreza mira
Prethodni članakZašto je besplatna online platforma PRAVI LIDER vrhunski alat za male biznise?
Naredni članakZAVRŠENI 13. DANI BHAAAS U BIH : Četiri impresivna dana za nauku i umjetnost