Naslovnica Zdrav život VivaBiH Fest – Đuskaj sa nama i budi vegan BA!

VivaBiH Fest – Đuskaj sa nama i budi vegan BA!

Ovom prilikom, sa ponosom vam najavljujemo prvi VivaBiH Fest, novi veganski festival u Bosni i Hercegovini pod našom organizacijom.

Kako veganski pokret izaziva sve veći interes širom svijeta, tako veganski festivali i sajmovi postaju sve popularniji.

Ovogodišnji VivaBiH Fest je pod sloganom “Budi vegan BA!” i predstavit će vam zanimljive sadržaje i mogućnosti veganskog načina života.

VivaBiH Fest će se održati u Hotelu Hills Sarajevo na Ilidži 05. i 06. novembra 2022. godine, a ulaz će biti BESPLATAN.

Ovaj festival organizujemo za sve naše sugrađane i sugrađanke, kao i za sve zainterosovane ljude u Bosni i Hercegovini i regionu.

Festival je namijenjeni svima, bez obzira na godine ili prehranu. Da li ste vegani_ke ili u prelasku na veganstvo, ili samo želite biti informisani o ovom načinu života. Bez obzira na razlog, radujemo se vašem dolasku.

ŠTA MOŽETE OČEKIVATI NA FESTIVALU?

Prezentacije, radionice, bogata ponuda veganske hrane, muzički program… VivaBiH Fest nudi veliki broj aktivnosti, od edukativnog do zabavnog sadržaja, a u okviru festivala ćemo imati goste i gošće iz Srbije i Hrvaske, te izlagače iz više gradova Bosne i Hercegovine.

Na festivalu ćete imati priliku da se upoznate sa različitim aspektima i temama veganstva.

Naše edukacije i panel diskusije će obrađivati teme etike, zdravlja, sporta, zaštite okoliša i propagande životinjskih industrija, a u njima učestvuju najistaknutiji lokalni i regionalni aktivisti i aktivistkinje za prava životinja i promociju veganskog načina života.

Također ćete imati priliku da pogledate i izložbeni dio našeg festivala sa mnoštvo zanimljivih informacija o veganstvu u Bosni i Hercegovini.

Pored edukativnog dijela, imat ćete priliku zaplesati i uz naš muzički program, ali i uživati u sjajnoj izvedbi plesa naših plesačica.

Želimo vas napomenuti da pripremite prazne stomake, jer će se mnogi lokalni biljni i veganski restorani i prodavači_ce okupiti kako bi svima poslužili zdravu i ukusnu vegansku hranu, kao i održivu biljnu hranu bez okrutnosti.

Za više informacija o festivalu, pratite i zvanične stranice VivaBiH Festa na Facebooku i Instagramu, kao i web stranicu.

Još jednom, pozivamo vas sve da nam se pridružite na aktivnostima prvog VivaBiH Festa. Napominjemo da je ulaz je besplatan!

Vidimo se 5. i 6. novembra u Hotelu Hills Sarajevo!

Upoznajte se sa zdravijim, suosjećajnijim i održivijim načinom života kroz naš dvodnevni festival i budi vegan_ka BA!

IZVORVivaBiH
Prethodni članakIzložba –  ”Dva umjetnika – Jedna ljubav”
Naredni članakMEĐUNARODNA KONFERENCIJA O DONORSTVU I TRANSPLANTACIJAMA