Naslovnica Stroga pozitiva Varta Loves: Održana zabava za najmlađe na obnovljenom igralištu u centru Sarajeva

Varta Loves: Održana zabava za najmlađe na obnovljenom igralištu u centru Sarajeva

Na obnovljenom igralištu smještenom na uglu ulica Mehmeda Spahe i Dalmatinska u Sarajevu danas je održana zabava za mališane kojom je obilježena završnica kampanje „Varta Loves“.

Riječ je o društveno odgovornoj kampanji brenda Varta, koji je u saradnji sa kompanijama Konzum, Mercator, Mibral, Flex Invest, Udruženjem Pomozi.ba, te Općinom Centar Sarajevo obnovio navedeno igralište, tako što se odrekao dijela zarade od prodaje baterija u periodu od 1. decembra 2022. do 31. marta 2023. godine.

Mališani su se danas zabavljali uz muziku i ples, a posebno interesantna im je bila maskota Minnie Mouse i face painting. Obnovljeno igralište je namijenjeno djeci od tri do 12 godina, za koju su postavljeni kula-park sa toboganima, klackalice, ljuljačke, njihalice, vrteška, set za šah, te klupe za odmor.

„Varta je brend koji vodi računa o okolišu i zajednici, a posebno brinemo o djeci. Raduje nas što su brojni bh. građani kupovinom baterija učestvovali u ovoj kampanji i pomogli nam da zajedno uljepšamo djetinjstvo mališanima“, naveo je brand manager Varte Adis Hrbat izrazivši zahvalnost svim partnerima projekta.

Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketing Konzuma i Mercatora izrazio je veliko zadovoljstvo jer kompanije Konzum i Mercator iz godine u godinu uspješno realizuju društveno-odgovorne projekte u saradnji sa njihovim dugogodišnjim partnerima Vartom i Pomozi.ba.

„Naše zajedničko ulaganje u lokalnu zajednicu rezultiralo je obnovljenim dječijim igralištem, što će donijeti mnogo radosti mališanima i ispuniti njihovu svakodnevnicu novim druženjima uz boravak na otvorenom i fizičku aktivnost. Ulaganje u zdraviji i sadržajniji život naših potomaka je obaveza svih nas i zato sam posebno sretan jer su prikupljena sredstva donijela mališanima novo mjesto okupljanja i ljepšeg odrastanja”, izjavio je Arnautović.

Na druženju su bili i predstavnici kompanije Mibral koja je izvodila radove obnove igrališta te podržala ovaj društveno odgovorni projekat. „Zadovoljstvo nam je da na ovaj način damo svoj doprinos lokalnoj zajednici i našim najmlađim sugrađanima”, naveli su iz kompanije Mibral.

Sa djecom se zabavljao i načelnik Općine Centar Srđan Mandić koji je izrazio veliko zadovoljstvo realizacijom ovog projekta. „Zadovoljstvo je sarađivati sa društveno odgovornim kompanijama kao što je Varta BH. Ne sumnjam da je ovo samo početak naše uspješne saradnje za dobrobit naših sugrađana, posebno najmlađih“, kazao je načelnik Mandić.

Udruženje Pomozi.ba i Varta već nekoliko godina zajedno rade na projektima koji su od značaja za djecu, a glasnogovornica Udruženja Maja Arslanagić-Hrbat navela je da da joj je posebno drago što je Varta i u ovogodišnjoj kampanji izabrala njihovu organizaciju za partnera.

„Zahvaljujući prošloj kampanji i donaciji brenda Varta uspjeli smo osigurati oko 20.000 školskih obroka za mališane iz socijalno ugroženih porodica. Drago nam je što učestvujemo i u ovom projektu, posebno zato što je ponovo krajnji cilj obradovati najmlađe i uljepšati njihovo djetinjstvo“, navela je Maja Arslanagić-Hrbat glasnogovornica ove organizacije.

Prethodni članakURBAN AGRI FEST
Naredni članakNEIRA MULIĆ POZIVA NA WINGS FOR LIFE WORLD RUN