Naslovnica Travel & Gastro Usvojena Strategija razvoja turizma RS do 2027.

Usvojena Strategija razvoja turizma RS do 2027.

Vlada Republike Srpske usvojila je na jučerašnjoj sjednici Strategiju razvoja turizma Republike Srpske za period 2021-2027. godina.

Strategija predstavlja nastavak aktivnosti na unapređenju pravnog i regulatornog okvira u sektoru turizma, te kreiranju podsticajnog okruženja i otvaranja prostora za razvoj turističke infrastrukture i razvijanje novih turističkih proizvoda, navedeno je u saopštenju Vlade.

Ističe se da je u izradi ovog strateškog dokumenta, kroz sve faze njegove izrade, bili uključeni predstavnici akademske zajednice, institucija i privrednog sektora, a sve s ciljem kreiranja strateškog dokumenta koji će odgovarati realnim potrebama tržišta, te definisati jasne, mjerljive i ostvarive ciljeve.

Strategija je bazirana na aktivnostima i mjerama koje će pomoći u kreiranju podsticajnog okruženja za razvoj turizma, analizi potreba za ljudskim resursima i kadrovima u turizmu, te mogućnostima unapređenja edukacije u ovom sektoru, razvoju turističkog proizvoda i turističke ponude Republike Srpske, ali i razvoju destinacijskog marketinga i promocije destinacije na regionalnom i međunarodnom nivou.

U narednom periodu poseban akcenat će biti stavljen na razvoj ruralnog turizma i turizam vezan za prirodu i boravak u prirodi, te projekte razvoja planinskog i banjskog turizma, a sve ove aktivnosti će, uz povećanje turističkog prometa, dovesti i do povećanja nivoa zaposlenosti u Srpskoj.

IZVORMreža mira
Prethodni članakHoldina i Energopetrol prijatelj projekta Roditeljska kuća
Naredni članakTreći Pop-up shop brenda Etiquette u BBI Centru