Naslovnica Biznis kutak USAID Turizam: Radionica za pružatelje smještaja i iskustava u ruralnim sredinama

USAID Turizam: Radionica za pružatelje smještaja i iskustava u ruralnim sredinama

Projekt USAID Razvoj održivog turizma u BiH (Turizam) u partnerstvu sa Federalnim ministarstvom okoliša i turizma i Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva vas pozivaju da nam se pridružite na radionicama „Upravljanje, promocija i prodaja autentičnog smještaja u ruralnim sredinama“.


Ruralni turizam ima veliki potencijal da stimuliše lokalni ekonomski razvoj i komplementaran je s poljoprivredom kao i drugim ekonomskim aktivnostima koje doprinose rastu dohotka i otvaranju novih radnih mjesta na širem području djelovanja.
Ovaj program obuke namijenjen je svim postojećim pružaocima usluga kao i onim koji planiraju u budućnosti krenuti sa pružanjem smještaja i iskustava u ruralnim područjima. Na radionici će biti predstavljenje najbolje prakse u upravljanju, promociji i prodaji autentičnih i uspješnih ruralnih iskustava, fokusirajući se na kapacitete za unapređenje poslovnog upravljanja, pozicioniranje na tržištu, prodaju i dizajn proizvoda, uzimajući u obzir potrebe i motivaciju post COVID-19 posjetitelja.
Neke od tema koje će biti predstavljene tokom predavanja su: strategije, taktike i najbolje međunarodne prakse za produženje boravka gostiju, postizanje veće stope popunjenosti i iskorištenosti kapaciteta tokom cijele godine, poboljšanje zadovoljstva gostiju i marže profita, uz poseban fokus na marketing na društvenim mrežama, digitalnim prodajnim platformama, kvalitetnoj usluzi i standardima.
O turističkim strategijama i pristupima će Vas naučiti regionalno priznati turistički stručnjak – gospodin Nedo Pinezić. Sa druge strane, najbolje marketinške prakse će Vam predstaviti stručnjak za marketing – gospodin Harun Bavčić koristeći svoje dugogodišnje iskustvo na mnogim uspješnim projektima koje ima iza sebe.
Obuka će se održavati na više lokacija širom zemlje u periodu od 17.do 27. maja, 2022. godine (Bihać, Jajce, Travnik, Tuzla, Sarajevo, Konjic, Mostar, Ljubuški i Livno), shodno tome Vas savjetujemo da se prijavite da učestvujete na lokaciji koja vam je najbliža.

Registracija i detaljnije o radionici: USAID Turizam.

IZVORFB USAID Turizam
Prethodni članakEkopak uči djecu o važnosti reciklaže – “Mjesec dana Ekopak karavana”
Naredni članakFoto izazov za mlade: “MISLIM O PRIRODI”