Naslovnica Biznis kutak USAID Turizam pripremio prijedlog strategije za razvoj avanturističkog turizma BiH

USAID Turizam pripremio prijedlog strategije za razvoj avanturističkog turizma BiH

U partnerstvu s Good Place agencijom za avanturistički turizam iz Slovenije, USAID Turizam pripremio je analizu i prijedlog strategije za razvoj avanturističkog turizma Bosne i Hercegovine pod nazivom Plan uspostavljanja klastera za avanturistički turizam.
USAID Turizam poziva sve zainteresirane za avanturistički turizam, bilo da se radi o predstavnicima javnog ili privatnog sektora, nevladinim organizacijama ili sportskim klubovima, da koriste ovaj dokument u kreiranju politika koje će nas voditi ka razvoju i promoviranju Bosne i Hercegovine kao najuzbudljivije destinacije za avanturistički turizam.

Više od 200 predstavnika avanturističkog turizma iz privatnog i javnog sektora je sudjelovalo u nizu sastanaka, fokus grupa i ispunjavanju upitnika, kako bi se identificirali najveći izazovi i prilike za razvoj avanturističkog turizma u Bosni i Hercegovini.

Ovaj dokument je direktna podrška u planiranju i implementaciji aktivnosti fokusiranih na avanturistički turizam širom Bosne i Hercegovine, a glavne preporuke su usmjerene ka kreiranju platforme za međunarodno tržište koja će uspješno integrirati turistička iskustva i proizvode Bosne i Hercegovine.

Neizostavno je i uspostavljanje dugoročnog sistema namijenjenog međunarodnim obukama, licencama i certifikaciji, te podizanju standarda sigurnosti, kvalitete i održivosti avanturističkog turizma.

Prethodni članakNikola Kandić: I ja sam imao nečiju pomoć
Naredni članakIvanela Brković: Lažni sjaj društvenih mreža