Naslovnica Biznis kutak USAID Disapora invest: poslovna praksa za mlade

USAID Disapora invest: poslovna praksa za mlade

USAID Diaspora Invest pozvao kompanije na učešće u programu poslovne prakse za mlade iz dijaspore USAID projekat „Diaspora Invest“ i Biznis centar bh.dijaspore (DBC) su raspisali javni poziv za izražavanje interesa kompanija u Bosni i Hercegovini za učešće u programu organizacije poslovne prakse/stažiranja za članove/ice bh. dijaspore – studente/ice završnih godina dodiplomskih i postdiplomskih studija, odnosno mlade ljude (do 30 godina) koji su završili dodiplomske ili postdiplomske studije te žele iskusiti poslovnu praksu/stažiranje u jednoj od kompanija u domovini, a koja odgovara njihovoj struci, usmjerenju, interesovanju i potrebama u trajanju od jednog mjeseca posredstvom Biznis centra.

„Ovim pozivom su obuhvaćena privredna društva (d.d. i d.o.o.) koja su registrovana na području Bosne i Hercegovine. Biznis centar bh. dijaspore će osigurati podršku u pokrivanju troškova praktikanata, te biti posrednik između praktikanta i kompanije u ovom procesu. Također, organizovat ćemo pripremni trening program, te pomoći kompaniji da razradi model realizacije direktne poslovne prakse/stažiranja kroz 40 sati rada u 4 sedmice. Napominjemo da se od kompanija ne očekuje preuzimanje finansijskih obaveza niti bilo kakve aktivnosti koje se tiču rješavanja statusa praktikanta u Bosni i Hercegovini”, poručuju iz USAID projekta “Diaspora Invest”.

Sve prijave, dostavljene u vidu pisma za iskazivanje interesa, neophodno je poslati na e-mail adresu: [email protected]. Prijava se zasniva na Pismu interesa, u kojem bi poželjno bilo da se da kraći opis kompanije – sektori poslovanja, određeni kriteriji koje kompanija želi da praktikant treba ispuniti, te ime i prezime, te kontakt podaci osobe ovlaštene za komunikaciju i realizaciju aktivnosti Programa i saradnje sa DBC-om. Po dostavljanju Pisma interesa, Biznis centar bh. dijaspore će provesti proces selekcije u kojem će 15 kompanija biti preliminarno izabrano za potencijalne domaćine praktikanata/praktikantica, a 5 će biti finalno izabrano – u skladu sa potrebama, kvalifikacijama i interesovanju prijavljenih/zainteresovanih za praksu. Rok za dostavu potrebnih informacija je 30.06.2021. (do 16:00h). Više informacija možete preuzeti ovdje: http://bit.ly/diaworks-prijave-kompanije

Prethodni članakOdmori u BiH: Gdje na kratki odmor?
Naredni članakBanja Luka: Otvorena klinika Be Well