Naslovnica Zdrav život Uravnotežite ishranu nakon prazničnih trpeza uz zalihe jogurta

Uravnotežite ishranu nakon prazničnih trpeza uz zalihe jogurta

Nakon bogatih prazničnih trpeza, slasnih ali jakih menija, vrijeme je uravnoteženu ishranu, jačanje imuniteta i dobre bakterije. Šampion i saradnik za jačanje imuniteta u čaši je b.Aktiv™ LGG® jogurt iz Dukata. Mliječna čarolija s blagotvornim učinkom u svakom gutljaju donosi osvježenje, bogatstvo hranjivih tvari ljekovoto djeluje na organizam.

U Novu godinu snažno uz b.aktiv™
Hladnije vrijeme osim pahulja znači i mnogo virusa i bakterija, pa je očuvanje imuniteta u ovim danima prioritet. Stoga je stručni tim Lactalisa kreirao b.Aktiv™ LGG® jogurt koji ima odgovor i na slabljenje organizma uslijed stresa, neredovne ili nepravilne prehrane.

Jogurt b.Aktiv™ LGG® sadrži vitamin B6 koji pomaže normalno funkcionisanje imuniteta i vitamin E, antioksidans koji doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Zato, ako ste se nakon slavlja razboljeli ova čaša je ključna za poboljšanje prirodne otpornosti i brži oporavak.

Milijardu saveznika za vaš odbrambeni mehanizam

U našim crijevima žive milioni mikroorganizama, a većina njih su bakterije. Za dobrobit i zdravlje crijeva, važno je da crijevna mikroflora bude u ravnoteži. To znači da loše (patogene) bakterije ne smiju prevladavati nad dobrim bakterijama.


Rezultati istraživanja nezavisnih laboratorija potvrdili su da se u čaši b.Aktiva LGG nalazi više od milijardu dobrih, probiotičkih bakterija LGG (Lactobacillus rhamnosus). One potiču stvaranje zdrave bakterijske flore, pa ovaj jogurt ima dokazanu učinkovitost u prevenciji gastroenteroloških i respiratornih infekcija, kao i u prevenciji promjena u funkcionisanju probavnog sistema uzrokovanih primjenom antibiotika.

Nutritivne vrijednosti

Tri velike čaše tekućeg jogurta ili jedna čvrstog zadovoljavaju čovjekovu dnevnu potrebu za vitaminima B2 i B12, te za mineralnim tvarima kalcijem i fosforom. Također, kalcij se bolje upija iz jogurta nego iz mlijeka upravo zahvaljujući mliječnoj kiselini koju jogurt sadrži. Kiseliji je od mlijeka, a sve mineralne tvari se bolje upijaju u kiselom okruženju, pa tako i cink koji jogurt sadrži.

Prvi i najpoznatiji funkcionalni jogurt u BiH i omiljeni zdravi izbor svih generacija je upravo b.Aktiv™ LGG® jogurt. Nutritivno je visokovrijedan i doprinosi normalnoj funkciji organizma. Informacije o sastavu i hranjivim vrijednostima ovog proizvoda dostupne su na: dukat-b-aktiv-lgg-natur-330g.

Proizvodi kompanije Lactalis BH proizvode se u mljekari u Gradačcu, od mlijeka koje se otkupljuje od svojih 1500 kooperanata – domaćih farmera. Kompanija Lactalis osnovana je prije 90 godina a u Bosni i Hercegovini je poznata po svojim brendovima Dukat, Domaće blago, Président, Galbani, Alpsko mleko, Sirela, Parmalat i Lactel – posebno dizajniranu liniju proizvoda bez laktoze, koje proizvodi ili distribuira na našem tržištu.

Prethodni članakVlasta Marković: Mržnja i podjela će vas pojesti
Naredni članakAmina Alađuz-Lomigora – medicinarka koja mijenja svijet fotografijom