Naslovnica Biznis kutak Upoznaj društvene biznise u BiH

Upoznaj društvene biznise u BiH

Predstavljamo ti poduzetnice i poduzetnike koji vode društvene biznise. U SCC-u u Sarajevu će 25. i 26.11.2022. godine biti održana promocija 10 društvenih biznisa koje je Fondacija Mozaik podržala kroz program Startup studio.

Danas u BiH sve više trebamo mlade ljude koji žele pomoći svojoj lokalnoj zajednici. Tražimo novu generaciju poduzetnika i poduzetnica koji će svojim poslovanjem kreirati ekonomsku i društvenu vrijednost za lokalne zajednice. Mi u Startup studiju želimo da prepoznamo takve mlade poduzetnice i poduzetnike te da im omogućimo da razvijaju svoje biznis ideje. 

Stoga te pozivamo da ih upoznaš lično, da prepoznaš vrijednosti koje njihove ideje nose i njihovu želju da potaknu promjene na lokalnom nivou. Oni inspirišu mlade ljude i pokazuju da promjene dolaze od nas samih i da činjenje dobra drugima i zajednici nije tako teško.

Dana 25. i 26.11.2022. godine imaš priliku da se družiš sa njima u SCC-u, u periodu od 10 do 22 sati u centralnom holu. Pozivamo te da se upoznaš sa onim što oni rade, njihovim proizvodima, a na samoj promociji imat ćeš priliku da upoznaš i sljedeće društvene biznise:

1. Sugar on the top doo i njihov brend Orangetree, koji donosi vrhunske proizvode za bebe i majke. Mnogi već prepoznaju ovaj brend i njihove proizvode možeš pronaći u DM trgovinama, OREA Bazaru i drugim mjestima.

2. Brend Jagy carriers, prva nosiljka za bebu proizvedena u BiH koja zadovoljava svjetske standarde o sigurnosti. To je i kompanija koja dio svojih proizvoda izvozi i izvan BiH. Njihove proizvode možeš kupiti online, DM trgovinama ili u bolje opremljenim shopovima za bebe.

3. Igraj Uči Rasti doo, firma koja se već 5 godina bavi kreiranjem edukativnih sadržaja za djecu svih uzrasta. Imat ćeš priliku da se upoznaš sa njihovim STEM konceptom igračaka koje su nedavno osmislili i proizveli.

4. CNCart je mali porodični obrt koji svojom kreativnošću kreira proizvode za najmlađe sa veoma prepoznatljivim stilom izrade igračaka za djevojčice i dječake.

5. LePetit doo je kreirao istoimenu mobilnu aplikaciju za djecu, roditelje, pedagoge i dječije terapeute. Na aplikaciji se nalazi preko 170 nevjerovatnih audio priča koje pripovijedaju profesionalni bosanskohercegovački glumci i glumice. Ovu aplikaciju možeš 30 dana koristiti sasvim besplatno.  

6. Bajkologija doo je novoosnovana dječija knjižara koja se brine da najmlađi dobiju pažljivo birane sadržaje koji će omogućiti njihov razvoj i potaknuti ljubav prema čitanju i knjigama. Zavirite u svijet neispričanih priča za naše najmlađe.

7. Step by step doo u svojoj poslovnoj filozofiji kao firma osnovana od strane COI Step by step ima za cilj unapređenje odgojno – obrazovnog sistema u BiH. Njihovi proizvodi su namijenjeni prosvjetnim radnicima, ali i roditeljima i treba da olakšaju i unaprijede rad sa djecom. 

8. Brnada doo će predstaviti svoj L’adorant brend luksuzne i fine odjeće za spavanje i posteljina. Ovaj biznis vodi mladi bračni par koji uspješno posluje već neko vrijeme, a sada se predstavlja i sarajevskoj publici gdje ćeš i ti moći uvidjeti kvalitet proizvoda kao i njihov entuzijazam i posvećenost onom što rade.

9. Gemex doo će predstaviti njihov brend Bistrica, prirodna izvorska voda nagrađivana na “Barkley Spring water testing” sajmu, jednom od najprestižnijih internacionalnih sajmova koji ocjenjuju kvalitet vode. To nije sve. Ovu vodu proizvodi kompanija koja zapošljava osobe sa invaliditetom. Bistricu možeš pronaći u odabranim Mercator i Penny Plus trgovinama.

10. Iman Della Luna je brend neobičnog nakita za BiH područje koji spaja umjetnost i odabrane materijale drveta i epoxy smole. Iz ovih materijala mlada umjetnica stvara neobične i već svjetski prepoznate komade unikatnog nakita.

Kako nismo u prilici pozvati svih 300 biznisa na ovu promociju, za posjetitelje i posjetiteljice smo obezbijedili mogućnost da se upoznaju sa svim našim poduzetnicama i poduzetnicima kroz interaktivnu platformu Collectivibe koja će biti postavljena na interaktivnom touch screen displayu u sklopu promotivnog prostora. Želimo reći sa ponosom da je interaktivna platforma proizvod biznisa Beyond 42 doo kojeg smo podržali kroz Startup studio program. Touch screen i digitalni totem su dio rješenja kompanije Eduteh doo koja nudi Bizon Digital Signage rješenja koja možeš vidjeti širom BiH, ali i u samom SCC-u kod mnogih njihovih klijenata. Promotivne pultove za ovaj događaj je izradila kompanija Reklame BH doo koja se bavi izradom svjetlećih reklama, 3D natpisa ali i drugih promotivnih materijala i opreme. Također je osnovana uz pomoć Startup studija Fondacije Mozaik.

Svi posjetioci i posjetiteljice će imati priliku da se upoznaju sa predstavnicima i predstavnicama Startup studio programa i da direktno dobiju informacije o samom programu ili podršci koju pružamo ovim divnim mladim ljudima.

IZVORlonac.pro
Prethodni članakUmjetnička djela osnovaca osigurala kupnju gotovo 900 sadnica
Naredni članakBudite promjena koju želite vidjeti: Fatima Šakanović