Naslovnica Biznis kutak Uključite se u Sparkasse program “Korak po korak” i ostvarite svoj poduzetnički...

Uključite se u Sparkasse program “Korak po korak” i ostvarite svoj poduzetnički san

„Korak po korak“ je sveobuhvatni program podrške za ekonomsko osnaživanje mladih u Bosni i Hercegovini koji ima za cilj da pomogne mladim ljudima da ostvare ekonomski napredak i započnu sopstveni posao. Pokrenut je kao partnerska inicijativa Sparkasse Bank i Fondacije Mozaik  sa ciljem da otvara vrata finansijskih usluga za one klijente kojima su te usluge teško dostupne.

KOME JE PROGRAM NAMIJENJEN?

Mladima koji imaju biznis ideju, sa prebivalištem na području BiH, starosne dobi od 18 do 35 za razvoj njihovih biznisa. Predviđen je za tek osnovane obrte i pravna lica koja imaju minimalno jedan zvanični finansijski izvještaj o poslovanju. 

SA KOJIM TIPOM BIZNIS IDEJE MOŽEŠ APLICIRATI?

Ideje mogu biti orijentisane na rješavanje ekoloških, obrazovnih, zdravstvenih ili ekonomskih izazova i problema u društvu, kroz razvoj biznisa koji će svojim poslovanjem ispunjavati jasnu društvenu misiju.

ŠTA PROGRAM NUDI:

  • Edukativnu podršku – u oblasti razvoja poslovne ideje, analize tržišta i konkurencije, upravljanja troškovima, finansijskog poslovanja te razvoju poslovnih planova.
  • Finansijsku podršku – Podršku prilikom osnivanja preduzeća i pristup povoljnoj kreditnoj liniji za pokretanje biznisa.
  • Mentrosku podršku – Biznis mentorstvo u trajanju od godinu dana.

Više informacija o ovom programu potraži OVDJE.

Prethodni članakSvjetski dan borbe protiv raka
Naredni članakFestival jednominutnog filma za mlade