Naslovnica Stroga pozitiva Udruženje Pomozi.ba u saradnji sa Diplomatskim zimskim bazarom i ove godine pokrenulo...

Udruženje Pomozi.ba u saradnji sa Diplomatskim zimskim bazarom i ove godine pokrenulo web kampanju prikupljanja sredstava za podršku djeci i mladina širom BiH

Udruženje Pomozi.ba u saradnji sa Diplomatskim zimskim bazarom pokrenulo je web kampanju prikupljanja sredstava za podršku djeci i mladima širom BiH. U tu svrhu u funkciju je stavljen humanitarni broj 17040, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Diplomatski zimski bazar je humanitarna akcija koju svake godine organizuje međunarodna zajednica u Sarajevu za podršku djeci i mladima širom Bosne i Hercegovine. U 2019. godini na Bazaru u izložbenom prostoru na Skenderiji učestvovalo je više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija i više od 80 domaćih izlagača i nevladinih organizacija. Hiljade posjetilaca zajedno sa sponzorima pomoglo je da se prikupi 249.000 KM koje je podijeljeno za 23 organizacije koje rade za djecu u nevolji. U 2020. i 2021. godini, zbog pandemije, bazar se nije mogao održati, ali je ipak prikupljeno 83.000 KM u 2020. i 121.000 KM u 2021. godini.

Ove godine nas raduje što će se Bazar održati u Skenderiji, 3. decembra. Kao i ranije, tu će biti štandovi ambasada koje prodaju hranu i druge artikle iz cijelog svijeta, drugi prodavači, sadržaji za djecu i cijelu  porodicu.

Svaka marka je važna za pomoć djeci i mladima širom Bosne i Hercegovine. Čak i ako ne mogu prisustvovati Bazaru, svi građani mogu podržati djecu i mlade širom Bosne i Hercegovine pozivom na broj telefona 17040.

Ako želite pomoći još više, pomozite Diplomatskom zimskom bazaru da razviju zajednicu društvenih medija. Lajkujte, podijelite i komentirajte!

FB: https://www.facebook.com/DiplomaticWinterBazaar

IG: https://www.instagram.com/dwb_sarajevo/

Saznajte više na web stranici: dwbsarajevo.org

Novčane donacije se mogu uplatiti i direktno na račun Diplomatskog zimskog bazara:

Za uplate iz BiH:

Banka: Raiffeisen Banka BiH

Primalac: Udruženje Diplomatski Zimski Bazar, Sarajevo

Broj računa: 1610000160320059

Svrha uplate: Donacija za U.G. Diplomatski Zimski Bazar

Za uplate iz inostranstva:

Naziv banke: Raiffeisen Banka BiH

SWIFT KOD: RZBABA2

IBAN: BA391610000160320059

Svrha: Donacija za U.G. Diplomatski Zimski Bazar

Prethodni članakApliciraj za brzo investiranje
Naredni članakKreativnost i originalnost na djelu: Home made things