Naslovnica Stroga pozitiva Učestvujte u zimskoj čaroliji udruženja “Ruku na srce”

Učestvujte u zimskoj čaroliji udruženja “Ruku na srce”

Već trinaest godina, novembar i decembar su vrijeme kada vrijedni volonteri Udruženja “Ruku na srce” počinju sa pripremama najveće humanitarne zimske čarolije koja se zove „Nijedno dijete bez paketića“, a sve sa ciljem da mališanima iz porodica slabijeg materijalnog stanja u cijeloj Bosni i Hercegovini obezbijedimo što veći broj novogodišnjih paketića.

Prethodnih 12 godina, još od davne 2010. godine, u sklopu projekta „Nijedno dijete bez paketića“ podjeljeno je gotovo 15 hiljada novogodišnjih paketića mališanima školskog i predškolskog uzrasta sa područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine.

Naravno, prikupljanje donacija, te pakovanje i podjela novogodišnjih paketića ne bi bila moguća bez velikog broja naših volontera, kao i naših divnih sugrađana, donatora i društveno odgovornih kompanija koji svake godine daju značajan doprinos tome da što veći broj paketića bude uručen u prave ruke naših mališana.

Upravo zbog toga, kako bi ova priča bila uspješna kao i prije, Udruženje “Ruku na srce” poziva studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da nas podrže i pomognu nam da ostvarimo naš cilj, da nijedno dijete ne bude bez paketića.

Svi koji žele biti dijelom ove zimske čarolije, mogu donirati igračke (ne nužno nove, bitno je da su očuvane), slatkiše, školski pribor ili novac. Također, mogu i sami napraviti paketić i uljepšati početak Nove godine djeci čiji roditelji ne mogu obezbijediti te male radosti.

Donacije je ove godine moguće dostaviti na nekoliko punktova u Sarajevu. Punkt za prikupljanje donacija u Hub-u Homework otvoren je svaki dan od 8 do 19 sati, a od ponedjeljka do petka, donacije je moguće donijeti u Dom sindikata (Obala Kulina bana 1) od 8 do 16 sati, u prostorije kompanije Toner.ba (Aleja Bosne Srebrene 14) od 8.30 do 16 sati, prostorije Udruženja STELEX (Kampus Univerziteta u Sarajevu) od 8.30 do 18 sati i u prostorije SSST Sarajevo School of Science and technology (Hrasnička cesta 3a) od 10 do 18 sati. Također, donacije se prikupljaju i u Centru „Ruku na srce“ (Esada Pašalića 8) nedjeljom od 10 do 12 sati.

Ukoliko niste u mogućnosti lično dostaviti svoj prilog, na žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju “Nijedno dijete bez paketića”. Rok za prikupljanje svih priloga je 10. decembar 2023. godine.

Također, aktivan je i humanitarni broj za korisnike BH Telecoma (090 291 071), putem kojeg je moguće donirati 2,00 KM.

Udruženje “Ruku na srce” također poziva i sve zainteresovane da se pridruže timu volontera koji pakuje paketiće i tako postanu Deda Mrazovi pomoćnici.

Za sve dodatne informacije posjetite web stranicu Udruženja “Ruku na srce“. Predstavnike Udruženja možete kontaktirati putem profila na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn ili emaila: [email protected].

Prethodni članakIz Challenge fonda na raspolaganju 480.000 eura
Naredni članakPoduzetničko okupljanje godine: Welcome to the Future 2.0