Naslovnica Iz mog ugla Lejla Motoruga: “U tijelu ima jedan organ”

Lejla Motoruga: “U tijelu ima jedan organ”

– Uhvatio sam te kako razmišljaš o tom potezu. Nemoj da bi ti palo na pamet to da uradiš. Ne razmišljaj više o tome! Moglo bi sve krenuti naopako- reče mu oštrim tonom razum.

– Pa ne radim ništa loše što o tome samo razmišljam- reče on razumu.

– Jesi li ti normalan? Nemoj slušati tog manijaka. Zašto ne bi uradio taj potez. To je nešto što srcem i dušom želiš. Želje koje su srcem birane imaju veliku moć da se ostvare. Znam da te je strah, ali vrijedi ponekad poslušati i mene- reče mu srce pokušavajući ga ohrabriti.

– U pravu si. Odmah ću pokušati da realizujem ovo o čemu cijelo vrijeme strastveni razmišljam- reče on srcu.

– Neeeeeee, ne možeš! Ja ti ne dam. Dosta toga će ti se tom odlukom promijeniti. Želiš li to? Zar ti nije lijepo u sigurnoj zoni? Nećeš ništa uraditi! Jesam li bio jasan?- reče njemu um.

– Znam da bi moja odluka dosta toga promijenila. Možda bi vrijedilo? Šta misliš? Danju i noću razmišljam o toj odluci. Što mi je ta misao toliko jaka onda?- upita on razum.

– Ignoriši tu misao! reče mu hladnokrvno razum.

– Čuj da ignoriše, kako samo tako hladan možeš biti? Jesi li znao da ignorisanjem emocija i misli duša počne hrđati? Čovjek tada postaje jako nesretan! -reče srce razumu.

– Ne svađajte se preko mojih leđa.Recite mi samo šta da uradim?- reče čovjek srcu i razumu.

– Ako meni ne vjeruješ, onda zažmiri negdje u prirodi gdje je tišina i slušaj ritam svog srca. Poslije toga će ti sve jasno biti.- reče mu srce.

– Hahahahahahahahahahhaha, jesi budala- reče razum srcu.

Čovjek je otišao da posmatra zalazak sunca na osamljenoj pješćanoj plaži. Kada su ga one posljednje zrake sunca tog dana dodirivale, zažmirio je i slušao ritam svog srca. Sjedio je tako 20-tak minuta. Poslije toga je samouvjereno ustao i tačno je znao šta treba uraditi.

– Hej čovječe, nemoj to raditi. Nećeš biti sretan, urlao je razum.

Iako je razum glasan bio, čovjek ga u tom trenutku nije čuo, jer sjedivši sam sa sobom u prirodi slušajući vlastiti ritam srca, čovjek je privremeno stišao razum i stavio ga na “ignore”. Sada je čuo samo srce šta mu govori, te odlučio se da slijedi svoje emocije.

– Neeeeeee, urlao je razum najjače što je mogao.

Lejla Motoruga

Poslanik, a.s., kaže: “U tijelu ima jedan organ, ako je on zdrav, bit će zdravi i ostali organi tijela, a ako je taj organ bolestan, bit će bolesni i ostali dijelovi tijela. Taj je organ srce.” (Buharija, Muslim)

Prethodni članakUTRKE KIRINA STAZA & HRASTOVIJA TRAIL 13. MAJA NA PLANINI VILENICA
Naredni članakApliciraj za stipendiju za IT obuke