Naslovnica Zdrav život U subotu na Boračkom jezeru 19. Međunarodni sprint triatlon Kup “Kulin Ban...

U subotu na Boračkom jezeru 19. Međunarodni sprint triatlon Kup “Kulin Ban Boračko jezero 2022”

Sve je spremno za 19. Međunarodni sprint triatlon Kup “Kulin Ban Boračko jezero 2022”, prijavljen rekordan broj takmičara

Sve je spremno za 19. Međunarodni sprint triatlon Kup “Kulin Ban Boračko jezero 2022”, koji će se održati u subotu, 27. avgusta, a glavna utrka će biti u 15 sati.

Sprint triatlon je sport koji ima tri discipline naizmjenično: plivanje 750 m, vožnja bicikla 20 kilometara i trčanje 5 kilometara.

Organizator takmičenja je Triatlon asocijacija BiH uz pokroviteljstvo i partnerstvo Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Triatlon i pentatlon savezom u Federaciji BiH i Općinom Konjic.

– Cilj projekta je promocija i razvoj triatlon sporta u BiH, kao i promocija turističkih destinacija Hercegovačko-neretvanskog kantona i Općine Konjic s krajnjim ciljem da Boračko jezero postane regionalni centar triatlon sporta u ovom dijelu Evrope. Naše devetnaesto izdanje okupit će najveći broj takmičara iz BiH i iz regiona, među kojima su i najbolji triatlonci, poput Dejana Patrčevića iz Hrvatske. Za sve takmičare i takmičarke su pripremljeni pokloni i nagrade, uz startne pakete, a za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji i novčane nagrade, koje smo obezbijedili uz pomoć sponzora “XL Energy Drink”, “Leda voda”, “Nova Vita”, “Franck”, “Lisca”, “BH Telecom”, “Hotel Garden City Konjic”, “Igman Konjic”, „AC Food“, „Klas“ i „Mak Zara“. Po prvi put u sklopu sportske manifestacije održat će se takmičenje u akvatlonu (naizmjenično plivanje i trčanje) kao predtakmičenje glavnoj utrci, uz učešće preko 30 poletaraca (dječaka i djevojaka do 12 godina), a što za cilj ima promociju triatlon sporta i animiranje triatlona kod mlade populacije, stvarajući nove generacije triatlonaca u BiH –ističu iz organizacionog odbora 19. Međunarodnog sprint triatlon Kupa “Kulin Ban Boračko jezero 2022”.

IZVORzdraviportal.ba
Prethodni članakIndustrija osiguranja ima odgovore na izazove sa kojima se suočavaju ekonomija i građani BiH
Naredni članakVelika prilika za investitore: Ekonomske analitike 143 grada/općine/opštine predstavljene u specijalnoj publikaciji „100 najvećih“