Naslovnica Stroga pozitiva U subotu Humanitarni bazar udruženja Pomozi.ba

U subotu Humanitarni bazar udruženja Pomozi.ba

Udruženje Pomozi.ba u subotu, 15. januara organizuje prvi Humanitarni bazar u 2022. godini. Svi posjetioci Humanitarnog bazara moći će kupiti nove i polovne stvari po simboličnim cijenama kao i unikatne predmete – cekere, prekrivače, jastučiće, tacne, nastale u našoj ekološkoj šivaonici „Dobrota na kvadrat“.

U izradi spomenutih predmeta pomogli su nam naši vrijedni volonteri, kojima se od srca zahvaljujemo. Na ovaj način, pored toga što dajemo novi život starom tekstilu, želimo umanjiti količinu tekstilnog otpada, ali prvenstveno pomoći korisnicima i korisnicama koji se uključe u šivanje da svojim radom upotpune kućni budžet. 

Sva prikupljena sredstva na Humanitarnom bazaru biće usmjerena ka starim, bolesnim i iznemoglim građanima i građankama BiH, korisnicima našeg projekta “Obrok za sve”.

Inače, projekat „Obrok za sve“  je naš stalni i jedan od najvećih projekata, u sklopu kojeg dnevno isporučimo više od 1000 obroka dnevno. Projekat se može podržati i pozivom na  humanitarni broj 17001 i tim putem donirati 2 KM ili jedan obrok.

Humanitarni Bazar dobre volje biće održan na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, a radno vrijeme je od 10h do 17h.

Prethodni članakIndira Bajramović: dobitnica Mirovne nagrade „Goran Bubalo“ 2021
Naredni članakGrad Sarajevo uz djecu oboljelu od raka