Naslovnica Preporučujemo U Sarajevu šesti po redu Bike Kids Festival

U Sarajevu šesti po redu Bike Kids Festival

Na parkingu/platou ispred Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu, u subotu 24. septembra će biti održan Bike Fest za sve učenike osnovnih škola s područja Općine Centar. 

Cilj projekta, pored socijalnog efekta, je druženje kroz takmičenje u biciklističkim disciplinama, upoznavanje s pravilima o sigurnosnim aspektima s obzirom na saobraćajno-sigurnosne mjere, kao i omasovljenje biciklizma te motiviranje građana da se što više bave sportom i rekreacijom kao zdravim načinom života. 

U sklopu Bike Festa će biti postavljen poligon spretnosti gdje će se dječaci i djevojčice zabaviti uz različite prepreke koje su postavljene, ali i u različitim sportskim formama, koje će osigurati posebni gosti cijele organizacije – Škola sporta Casper iz Banje Luke.

Organizatori manifestacije su Centar za sport i rekreaciju Općine Centar, Općina Centar, ACAR Events i Plazma Sportske igre mladih. Sve pobjednike očekuju vrijedne nagrade koje je osigurao Bracom Sport Shop Sarajevo i Baumit kao zlatni sponzori Bike Festivala.

Učešće u trci je besplatno, a pravo učešća imaju učenici svih uzrasta, koji pohađaju osnovne škole prvenstveno na području Općine Centar pa i ostalih općina u Kantonu Sarajevo. Također, za utrku s romobilima mogu se prijaviti svi, bez obzira na mjesto boravka i marku romobila koji posjeduju. Prijave se vrše ja na Facebook stranici Micro BiH. 

Grupne prijave na broj telefona +387603300336 i na Facebook i Instagram stranici ACAR Events, gdje se svi zainteresovani dodatno mogu informisati o svemu što ih očekuje i saznati sve detalje organizacije.

Prethodni članakNajveći skup industrije osiguranja u BiH krajem septembra u Sarajevu
Naredni članakGastro priče koje vas čekaju na prvom street food festivalu u Mostaru