Naslovnica Travel & Gastro U Konjicu otvoren turistički info centar

U Konjicu otvoren turistički info centar

U Konjicu je u okviru projekta “WELCOME TO KONJIC” svečano otvoren turistički info centar koji je smješten u objektu D-0 ARK

U povodu 16.juna Dana grada Konjica, danas su na svečan način u objektu D-0 ARK predstavljeni rezultati projekta “Welcome to Konjic” u sklopu kojeg je otvoren Centar za posjetioce.
Čin presjecanja vrpce obavili su gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, predstavnica GIZ-a u BiH Mirna Mekić, direktorica Agencije “Prvi korak” Ajla Greda i predstavnik Udruženja “Naša perspektiva” Armin Alijagić.

“Projektom simboličnog naziva “Welcome to Konjic”, želimo svima poželjeti dobrodošlicu u grad vrijednih i kreativnih ljudi, koji na svoj način spajajući kulturno-historijsko naslijeđe, prirodne vrijednosti i entuzijazam stvaraju kvalitetan turistički proizvod, koji može zadovoljiti želje i najzahtjevnijih gostiju, koje sve navedeno privlači u Konjic. Sa istinskim zadovoljstvom možemo konstatovati da su su donatori prepoznali vrijednost i potencijale koje Konjic ima, tako da danas zajedničkim snagama, zahvaljujući sufinansiranju Evropske unije i Savezne Republike Njemačke, otvaramo još jedan značajan segment ukupne ponude, a to je Centar za posjetioce ovdje u objektu D-O Ark, koji privlači turiste iz svih krajeva svijeta. U nadi da ćemo svi zajedno u budućnosti imati priliku proširivati obim djelovanja na polju turizma, na zadovoljstvo prije svega onih koji od toga žive i ostvaruju prihode, a zatim i samih gostiju, želim vam svako dobro i zahvaljujem što ste i danas sa nama, kada otvaranjem Centra za posjetioce obilježavamo 16.juni Dan grada Konjica”- kazao je gradonačelnik Ćatić.


-Nakon niza izazova sa kojima je turizam bio suočen tokom pandemije Covid-19 shvatili smo da destinacije i operatere trebamo pripremiti za proces transformacije u kontekstu digitalizacije, gdje potpada i održivost turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini. Među 8 destinacija koje su podržane projektom Covid – 19 Investment Response/ EU4Business Recovery je i Konjic, koji kao destinacija prati trendove, prepoznaje rast potražnje za zelenim turizmom i održivošću i postaje uzor drugim destinacima u Bosni i Hercegovini i regionu -kazala je Mirna Mekić, predstavnica organizacije GIZ u BiH.


-Centar za posjetioce koji smo danas otvorili na najposjećenijoj turističkoj destinaciju u gradu će osim unaprijeđenja kvalitete usluga posjeticima Titovog bunkera, sve informisati o ostalim turističkim sadržajima Konjica, što je izuzetno bitno u procesu unaprijeđenja sektora turizma koji nam je od strateške važnosti – naglasila je ovom prilikom Ajla Greda, direktorica Agencije” Prvi korak” Konjic, koja je uz pomoć GIZ-a u BIH, a zajedno sa Udruženjem „Naša perspektiva“ iz Sarajeva, implementator projekta “Welcome to Konjic”.
Današnja svečanost upotpunjena je video prezentacijom turističkih potencijala, koju je uradio mladi Konjičanin Edis Macić, nastupom glumaca AP Neretva Almira Alića i Ene Osmanović, koji su na zanimljiv način predstavili web platformu “Welcome to Konjic”, izložbom akademskog grafičara Dine Džumhura i fotografa Almira Širbegovića, nastupim Ženskog vokalnog ansambla “Rezonanca” i obilaskom objekta D-O ARK.

Prethodni članakU ZENICI ODRŽANE DO SADA NAJBROJNIJE SPORTSKE IGRE PARAPLEGIČARA
Naredni članakOvog ljeta unesi boje u svoju beauty rutinu uz essence gel lakove za nokte